fbpx Nefiks
Četrtek, 25 Februar 2021

O Zavodu Nefiks      Nefiks.si      Naše aktivnosti       Ponudba      English

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Znanje sedaj uporabljam pri vodenju roditeljskih sestankov

Nefiksu sem se pridružila bolj po naključju, na kariernem taboru avgusta 2013, ko sem iskala nekaj, s čimer bi popestrila študijske počitnice. Aktivnosti so me pritegnile, zato sem se pridružila ekipi. Izvajala sem Karierne klube za dijake, kasneje pa tudi usposabljanja za nove izvajalce različnih aktivnosti na Nefiksu. Soorganizirala sem tudi Trening trenerjev in vodila zaposlitveni klub za mlade brezposelne. Teja SimcicPosebej rada se spomnim na Trening trenerjev, ki smo ga izvedle skupaj s še nekaterimi Nefiks trenerkami. Zdi se mi namreč, da sem vanj vložila res veliko truda in svojega znanja, hkrati pa je bil trening pomemben tudi za moj osebnostni in strokovni razvoj. Dva vikenda, ki smo ju preživeli v Ajdovščini, sta bila res prijetna, trenerke in udeleženke smo se povezale in ustvarile izjemno ter produktivno vzdušje.

Pridobila sem izkušnje vodenja različnih skupin in postala bolj suverena pri nastopu pred skupino. Spoznala sem tudi veliko novih metod dela in osnove karierne orientacije. Vse to mi pride prav pri delu v šoli, ko npr. vodim razredne ure, roditeljske sestanke, različne predstavitve in ko se z učenci pogovarjam o njihovih odločitvah za nadaljnje šolanje.

Sodelovanje na Nefiksu bi priporočila mladim, ki se želijo aktivno udejstvovati na področju mladinskega dela in jih zanimajo tematike, kot so karierna orientacija, zaposljivost mladih in razvoj različnih kompetenc. Nefiks ni organizacija, kjer bi samo delal po navodilih, zato sodelovanje priporočam mladim, ki so samoinicativni, ustvarjalni in želijo aktivno prispevati k razvoju projektov.

Teja Simčič
mladiinkompetentni