fbpx
Znanje sedaj uporabljam pri vodenju roditeljskih sestankov

| Z žebljico na glavico

Nefiksu sem se pridružila bolj po naključju, na kariernem taboru avgusta 2013, ko sem iskala nekaj, s čimer bi popestrila študijske počitnice. Aktivnosti so me pritegnile, zato sem se pridružila ekipi. Izvajala sem Karierne klube za dijake, kasneje pa tudi usposabljanja za nove izvajalce različnih aktivnosti na Nefiksu. Soorganizirala sem tudi Trening trenerjev in vodila zaposlitveni klub za mlade brezposelne.
Teja SimcicPosebej rada se spomnim na Trening trenerjev, ki smo ga izvedle skupaj s še nekaterimi Nefiks trenerkami. Zdi se mi namreč, da sem vanj vložila res veliko truda in svojega znanja, hkrati pa je bil trening pomemben tudi za moj osebnostni in strokovni razvoj. Dva vikenda, ki smo ju preživeli v Ajdovščini, sta bila res prijetna, trenerke in udeleženke smo se povezale in ustvarile izjemno ter produktivno vzdušje.

Pridobila sem izkušnje vodenja različnih skupin in postala bolj suverena pri nastopu pred skupino. Spoznala sem tudi veliko novih metod dela in osnove karierne orientacije. Vse to mi pride prav pri delu v šoli, ko npr. vodim razredne ure, roditeljske sestanke, različne predstavitve in ko se z učenci pogovarjam o njihovih odločitvah za nadaljnje šolanje.

Sodelovanje na Nefiksu bi priporočila mladim, ki se želijo aktivno udejstvovati na področju mladinskega dela in jih zanimajo tematike, kot so karierna orientacija, zaposljivost mladih in razvoj različnih kompetenc. Nefiks ni organizacija, kjer bi samo delal po navodilih, zato sodelovanje priporočam mladim, ki so samoinicativni, ustvarjalni in želijo aktivno prispevati k razvoju projektov.

Teja Simčič
mladiinkompetentni

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00