fbpx Nefiks
Četrtek, 26 November 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Late night Nefiks show in podelitev Nefiks priznanj

Zavod Nefiks je v torek, 15. januarja, podelil Nefiks priznanja vsem, ki vestno beležijo neformalno pridobljeno znanje v indeks Nefiks oziroma v spletno aplikacijo e-Nefiks. Kot zvezdi večera sta v Late Night Nefiks showu zasijala predvsem neformalno znanje in kompetence in na njun račun smo podelili tudi Nefiks priznanja. NP 8
Med prejemniki priznanj je bilo kar nekaj posameznikov, ki so s svojimi Nefiks vpisi kandidirali za prejem bronastega, srebrnega ali zlatega priznanja.NP 7

Tadej Košmerl, prejemnik zlatega priznanja je povedal:
"Beležil sem predvsem zaradi tega, ker mi e-Nefiks s predlaganimi kompetencami ponuja o(g)rodje za identificiranje razvitih veščin v mladinskem sektorju."

Eden od prejemnikov zlatega priznanja, Jan Einspieler, ki se prireditve žal ni mogel udeležiti, pa je za naš portal portal talentiran.si na kratko predstavil katere kompetence in veščine je aplikaciji zabeležil in zakaj. TUKAJ si lahko ogledate njegov prispevek.

Priznanja pa je prejelo tudi nekaj organizacij. Predstavnica Združenja Slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, Sabina Rupnik Suhadolnik, je na “vročem kavču” povedala, da skavti kompetence beležijo kompetence zato, ker se njihovi člani s svojim prostovoljnim delom lahko zelo veliko naučijo, kasneje pa pridobljeno znanje uporabijo tudi na delovnih mestih.
NP 6Na kavču se je voditeljskemu paru, Marku in Matevžu pridružila tudi Klara Zavrl iz Competa, ki je poudarila prenosljivost kompetenc pridobljenih s študentskih in prostovoljnim delom v gospodarski sektor in da so na trgu dela iskani predvsem tisti iskalci zaposlitve, ki so svoje izkušnje pridobivali že tekom študija.
NP 2Zelo lep, sproščujoč dogodek, dobra hrana in konec koncev dobra družba.
Zahvaljujemo se tudi Gospodarski zbornici Slovenija, ki nam je za to priložnost posodila razstavo "Grem se učit, kar hočem bit."
NP 1
Vsem nagrajencem in nagrajenkam še enkrat iskreno čestitamo, hkrati pa vse mlade spodbujamo, da pričnete beležiti neformlano pridobljeno znanje. Zakaj? Zato, da boste med prejemniki priznanja čez dve leti tudi vi  :)
NP 5Vaš Nefiks tim :)

Foto: Ana Šimenc, Ajda Bole, Lana Erjavec in Jan Magdić