fbpx
Nefiks karierni dan odkriva skrivnost inženirstva za ženske

| Nefiks karierni dan

V četrtek, 7. februarja 2019 je v Predsedniški palači pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja potekal osrednji dogodek Nefiks kariernega dne 2019 pod geslom »Pogumne odločitve«.  Moči so združili Zavod Nefiks in projekt Inženirka leta. Gostje, Dora Domajnko, Inženirka leta 2018, mag. Jože Torkar, predsednik projekta Inženirke in inženirji bomo, Jagoda Tančica, inženirka varilstva v podjetju Akrapovič in Miha Majetič, soustanovitelj Zavoda 404 so mladim nanizali vrsto praktičnih napotkov, kako se pogumno odločati. Z dogodkom se je zaključil Karierni teden, ki ga organizira Mladinska mreža za karierni razvoj – KROJ.

NKD 2019 7
Inženirka leta Dora Domanjko je mladim dekletom zaupala skrivnost inženirstva, ki je, da mnogo podjetij v svojih vrstah potrebuje in lepo sprejema ženske, saj jih nujno potrebujejo za uravnoteženost idej v timih. Srednješolke je s svojim navdušenjem nad odkrivanjem tehničnih rešitev nagovarjala za raziskovanje priložnosti, ki se jim ponujajo v tej smeri.

Jagoda Tančica, ki je bila prav tako nominirana za inženirko leta in s svojim delom dokazuje, da je lahko tudi ženska strokovnjakinja na področju varilstva je mlado inženirko Doro podprla z izjavo, da je bilo najtežje začeti, potem je delo steklo samo, saj delo ni odvisno od spola.

NKD 2019 10

Mag. Jože Torkar je izpostavil, da ni nič narobe, če se mladi odločijo narobe, se iz tega nekaj naučijo in tako pridobivajo dragocene izkušnje.

Miha Majetič, ki z delom v svojem Zavodu 404 navdušuje mlade za tehniko se zaveda, da mladi lahko dragocene izkušnje pridobivajo z delom v mladinskih organizacijah in na tak način razvijajo svoje potenciale in krepijo kompetence.

NKD 2019 11

Tudi moderator, Gašper Logar, dijak Gimnazije Kranj, ki je prireditev povezoval v sproščenem vzdušju se je strinjal z gosti, da so kariere v tehničnih poklicih perspektivne.
NKD 2019 2

Na Zavodu Nefiks so veseli podpore predsednika RS Boruta Pahorja, ki je kot častni pokrovitelj že tretje leto zapored podprl njihova prizadevanja po tem, da se tema kariernega odločanja mladih postavi na agendo širše družbe. Na tak način se omogoča mladim dostop do čim bolj relevantnih informacij o priložnostih, pa tudi pasteh trga dela. 
NKD 2019 8
Nefiks karierni dan je tradicionalno namenjen mladim, pedagoškim delavcem in staršem. Mladim širi karierna obzorja prihodnosti in odpira vpogled v trg dela. Letošnja tema so "pogumne odločitve", saj želijo mlade tako, da jim predstavljajo različne poti do podobnih poklicev, podpreti pri tem, da se ne bojijo sprejeti poklicne odločitve. Pri Nefiks kariernem dnevu sodeluje več kot 40 srednjih šol po vsej Sloveniji.
NKD 2019 9
***
Nefiks karierni dan je potekal v sklopu kariernega tedna Mreže KROJ, katerega podpirata Urad za mladino MOL in Urad RS za mladino.

Logotipi mol in Kroj brez stavka


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00