fbpx
Večer za princeske in spomine

| Življenje z lučko

Pepelkino zgodbo verjetno vsi poznamo, kajne? Žalosten začetek in klasičen pravljični konec, ki v vseh malih punčkah prebudi sanje biti princeska, kot Pepelka. Ne bom lagala, tudi sama sem kot deklica sanjala o dnevu, ko bom končno dočakala trenutek, ko sem bom počutila kot čisto prava princeska in prepričana sem da bi ta dogodek lahko poimenovala tudi maturantski ples.

Maturantski ples lucka 2Maturantski ples lucka 3Letos smo maturantje Škofijske gimnazije Maribor imeli maturantski ples zelo hitro in to v petek, 1. 2. 2019, in hiter maturantski ples pomeni tudi hitre priprave. S plesnimi vajami smo začeli že septembra in vse bodoče maturante in maturantske opozarjam, da vam bo veliko lažje, če boste le te obiskovali redno. Midva z Miho, soplesalcem, sva precej hitro ugotovila, da sva v bistvu skriti zvezdi plesa (beri: vsak teden sva si manj hodila po nogah) in petki so nama tako predstavljali neke vrste sprostitev po napornih tednih. Priznati moram tudi, da je čas med septembrom in februarjem minil na tri, štiri in naenkrat je bil pred mano dan D in čeprav je sedaj minilo že več kot teden od le tega, še zmeraj ne znam opisati vseh emocij, ki sem jih doživela v enem samcatem večeru.

Če podrobneje razčlenim ta večer, ga moram naprej opisati kot dan, ki se je prevesil v večer, saj so se priprave pričele že popoldan, ko smo imeli kopico generalk in vaj in ˝letanja gor in dol˝. Priznam, da sem bila popoldan še malce skeptična, kako bo vse skupaj potekalo in ali se bo vse izteklo tako kot se mora, vendar sem takoj po začetku ugotovila, da so bili moji dvomi odveč. Maturantke in maturantje smo zakorakali na plesišče in v meni je narasel ponos in zaupanje, da nam je uspelo priti do pomembne prelomnice našega življenja, saj čez nekaj mesecev zaključujemo srednjo šolo in ravno ta večer oziroma spomin na ta večer, bo eden tistih stvari, ki jih bomo odnesli seboj. Pozabila sem na dejstvo, da me čez nekaj mesecev čaka matura, da imam še kopico ne pridobljenih ocen in preprosto uživala v momentu, kar se je obrestovalo, ker si boljšega večera za uresničitev otroških sanj ne bi mogla izbrati.

Na koncu se zmeraj stvari iztečejo tako kot se morajo in tudi mi smo doživeli naš zaključek za katerega smo se trudili kar nekaj mesecev. To je bil naš večer in za vedno bo naš večer, četudi niso bili vsi plesni koraki popolni, smo pozabili, kaj moramo povedati in nismo čisto vsako sekundo vedeli, kaj sledi. Za konec pa naj dodam še komentar ene izmed profesoric, ki o pomembnosti maturantskega plesa pravi:˝Ni važno kako obleko imate ali kakšno hrano jeste ali na kakšnih stolih sedite, pomembni so ljudje, ki z vami ustvarjajo spomin.˝

 

Piše: Lučka S.
Foto: Petra Brenk


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00