Nefiks
Sreda, 24 Julij 2019

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Prijavi se v projekt Kolegice

Kolegice te vabimo, da letošnjo pomlad preživiš v naši družbi in vanj samozavestno zakorakaš skupaj z izbrano mentorico.

kolegice ob caju

Vse iskalke prve zaposlitve, študentke višjih letnikov in druge mlade posameznice, stare do 29 let, vabimo, da se nam pridružite v klubu, ki deluje v vašem lokalnem okolju. Prijavite se lahko TUKAJ.

- Kranj: predvidoma ob petkih od 19h-20h v prostorih Kovačnice (Župančičeva ulica 22, 4000 Kranj) - prvo srečanje 12. 4. 2019.

Že potekajo, a ne obupaj, morda se jim lahko še pridružiš:

- Murska Sobota: predvidoma ob sredah od 15.00 do 16.30 v prostorih Hiše Sadežev družbe Murska Sobota (Ulica Štefana Kovača 20, Murska Sobota) - prvo srečanje 3. 4. 2019,
- Ljubljana: predvidoma ob petkih od 16.00 do 17.30 v prostorih MC Vič (Tržaška cesta 85, Ljubljana) - prvo srečanje 29. 3. 2019.

Kmalu:

- Ptuj – več informacij kmalu
- Maribor – več informacij kmalu

Če te zanima sodelovanje še v kakšnem kraju in meniš, da bi lahko zbrali dovolj udeleženk, se prijavi in napiši, od kod si.

Na kratko o Kolegicah

kolegice pink head logoNa Zavodu Nefiks želimo mladim ženskam − eni izmed najbolj ranljivih skupin na trgu dela − pomagati pri pridobitvi novih kariernih izkušenj. Delovanje projekta je na praktični ravni zasnovano na podlagi neposrednega pretoka znanja med starejšo uspešno žensko in mlado iskalko zaposlitve, ki je šele na začetku svoje poti.

Pred srečanji z mentorico se skupina deklet najprej dobiva na sproščenih, a strokovno vodenih tedenskih srečanjih, na katerih udeleženke v družbi svojih vrstnic razvijajo svoj karierni načrt. Poleg tega skupaj načrtujejo dogodke, s katerimi želijo širšo javnost opozoriti na problematiko zaposlovanja mladih žensk, spodbuditi lastno zaposljivost in zaposljivost drugih žensk ter odgovorne organe pozvati k ukrepanju.

Klub Kolegice se bo prvih šest tednov srečeval tedensko, po šestih tednih od začetka delovanja kluba pa se boste kolegice predvidoma dobivale mesečno, po potrebi pa pogosteje.

Na morebitna vprašanja odgovarjamo na e-naslovu kolegice@nefiks.si.

Veselimo se srečanja z vami! :)
Ekipa Kolegic, Zavod Nefiks

Projekt podpirata Urad za mladino Mestne občine Ljubljana in Urad Republike Slovenije za mladino.