fbpx
Čajanka Kolegic

| Kolegice

V klubu Kolegic v Novi Gorici smo v četrtek, 28. 3. 2019, v prostorih Mladinskega centra Nova Gorica organizirale Čajanko Kolegic z gostjami Evo Kljun, Polono Kunaver Ličen in Anjo Korenč.

Želele smo gostiti uspešne, zagnane, ambiciozne ženske iz lokalnega okolja in se z njimi ob čaju in piškotih sproščeno pogovoriti o njihovih izkušnjah na karierni poti in o njihovih uspehih, ki jih zagnano vrstijo.

Pogovarjale smo se o začetkih kariernih poti, kaj bi naredile drugače, kako poiskati tisto kar nas žene navkljub vsem težavam, kaj naj naredimo s strahovi,... in nismo bile razočarane.

2019 kolegice nova gorica cajanka dogodek 450px

Eva Kljun, mogoče bolj poznana kot Marija Zmosta z YouTube-a, nas je navdušila z njeno sončno osebnostjo, za katero je včasih mislila, da ni vredu, da mora biti resna. Z vzpostavljanjem svoje kariere se je pokazalo, da je super takšna kot je in da je prav zato odlična v svojem poklicu.

Anja Korenč, zdaj že izkušena start-up-ovka in mentorica mladim podjetnikom, je povedala, da denar ni pomemben. Denar lahko zaslužiš. Kar je pomembnejše in res vredno, pa je tvoj čas. Tega nikoli ne dobiš nazaj, zato ga je potrebno pošteno ceniti.

Polona Kunaver Ličen, slikarka in vsestranska umetnica, nas je navdušila, da iščemo tisto, kar nas navdušuje, kar nam da energijo. In kako pri tem vztrajati, četudi moraš najprej dobiti nagrado v tujini, da te potem cenijo še v Sloveniji.

In o strahu? Vedno nas bo strah. Dobro pa je, da se ga zavedamo in da vemo, da nam hoče dobro.

Hvala vsem gostjam za motivacijske misli in za vso podporo na naših kariernih poteh! Vlile ste nam energijo in zagona!

Klub Kolegic Nova Gorica

***
Projekt podpira Urad za mladino MOL in URSM.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00