fbpx
Dan za spremembe – karierno svetovanje mladim ženskam

| Projekt PSSS!

Na Zavodu Nefiks imamo skupino Kolegic, ki s svojimi aktivnostmi opozarja na dejstvo, da spola še nista enakovredno obravnavana v družbi. Mednarodna raziskava Evropskega inštituta za enakost med spoloma je pokazala, da je Slovenija v primerjavi z ostalimi državami na tem področju v relativno ugodnem položaju, težavno pa je tradicionalno karierno odločanje, ki mlade ženske vodi v manj plačane in manj perspektivne karierne odločitve, kar vpliva na celotno njihovo življenje.

kolegice srcek

Na Zavodu Nefiks smo z različnimi akcijami na to že opozarjali, predvsem na dejstvo, da mlade ženske »padejo« v strukturno neskladje, saj razvijajo drugačne kompetence, kot jih je trg dela pripravljen plačevati. Tako »zašolane« mlade ženske, pogosto z visokošolsko izobrazbo pa ne dosegajo željenih delovnih mest. Na ta problem na Zavodu Nefiks odgovarjamo z različnimi aktivnostmi, na Dan za spremembe konkretno pa smo odgovorili s kariernimi posveti za mlade ženske.

Tako so te imele možnost posveta o svoji karierni poti, o možnostih, ki jih poleg formalnega izobraževanja še imajo in o načinih povezovanja s perspektivnimi delodajalci.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00