fbpx Nefiks
Četrtek, 26 November 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Dan za spremembe – karierno svetovanje mladim ženskam

Na Zavodu Nefiks imamo skupino Kolegic, ki s svojimi aktivnostmi opozarja na dejstvo, da spola še nista enakovredno obravnavana v družbi. Mednarodna raziskava Evropskega inštituta za enakost med spoloma je pokazala, da je Slovenija v primerjavi z ostalimi državami na tem področju v relativno ugodnem položaju, težavno pa je tradicionalno karierno odločanje, ki mlade ženske vodi v manj plačane in manj perspektivne karierne odločitve, kar vpliva na celotno njihovo življenje.

kolegice srcek

Na Zavodu Nefiks smo z različnimi akcijami na to že opozarjali, predvsem na dejstvo, da mlade ženske »padejo« v strukturno neskladje, saj razvijajo drugačne kompetence, kot jih je trg dela pripravljen plačevati. Tako »zašolane« mlade ženske, pogosto z visokošolsko izobrazbo pa ne dosegajo željenih delovnih mest. Na ta problem na Zavodu Nefiks odgovarjamo z različnimi aktivnostmi, na Dan za spremembe konkretno pa smo odgovorili s kariernimi posveti za mlade ženske.

Tako so te imele možnost posveta o svoji karierni poti, o možnostih, ki jih poleg formalnega izobraževanja še imajo in o načinih povezovanja s perspektivnimi delodajalci.