fbpx
Danes sem ponosna podjetnica

| Z žebljico na glavico

Nefiksu sem se pridružila kot prostovoljka. Organizirala in vodila sem prve Hitre karierne zmenke v Novi Gorici. Dogodek se je odvijal v Mestni občini Nova Gorica. Glavni organizator dogodka je bil Zavod Nefiks v sodelovanju z ZRSZ, Obrtno zbornico Nova Gorica in Gospodarsko zbornico Nova Gorica. Dogodek je bil izpeljan kot karierno srečanje za mlade iskalce zaposlitve s potencialnimi delodajalci iz lokalnega okolja.

Adriana LorenzuttiMoje sodelovanje se je nadaljevalo še v okviru pisanja priročnika Pravno-finančna pismenost, s katerim sva s soavtorico Andrejo Ferjančič poskusili mladim približati pravne in finančne vidike za lažji vstop na trg dela. Nadalje sem v Novi Gorici organizirala različne delavnice v okviru projekta Nefiks zaposlitvene rešitve, s katerimi smo udeležencem s pridobljenim neformalnim izobraževanjem povečali možnosti zaposlitve v lokalnem okolju. Nastopala sem tudi kot samostojna predavateljica za pravno področje v različnih krajih po Sloveniji.

Nefiks mi je pomagal razviti organizacijske in vodstvene kompetence, brez katerih bi danes s težavo nastopala na trgu dela.
Sodelovanje z Zavodom Nefiks iskreno priporočam vsem mladim, ki se zavedajo, da je iskanje zaposlitve proces, in si želijo pridobiti dodatne kompetence za lažji vstop na trg dela.
Moja izkušnja sodelovanja z Zavodom Nefiks je očitno pripomogla k mojemu kariernemu napredku, tako da sem danes ponosna podjetnica, direktorica pravne pisarne Lorenzutti, ki se ukvarja s tremi ključnimi področji, ki so odškodninsko pravo, varstvo osebnih podatkov in čezmejno svetovanje Slovenija-Italija.

Adriana Lorenzutti
mladiinkompetentni


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00