fbpx
Kohezijska politika 2021 - 2027 in mladinske organizacije MOL

| Aktualno

Obdobje črpanja kohezijskih sredstev 2014 - 2020 se bliža koncu, zato tudi v mladinskih organizacijah pogled usmerjamo v naslednjo finančno perspektivo. S tem namenom Urad za mladino MOL in Zavod Nefiks 29. 5. 2019 med 13h in 15h v Rdeči dvorani Mestne hiše organizirata posvet.

Prijave zbiramo do 27. 5. 2019 na tej POVEZAVI .

Cilj posveta je seznanitev s prioritetami nove perspektive 2021 - 2027 in podajanje naših skupnih predlogov odločevalcem. S tem bomo pričeli proces zbiranja predlogov, ki jih bomo posredovali Službi vlade RS za kohezijsko politiko in drugim odločevalcem, ki jih bomo na posvetu prepoznali kot ustrezne naslovnike.

Na posvetu bodo sodelovali predstavniki:
- Urada za mladino mestne občine Ljubljana, Katarina Gorenc,
- Službe vlade za kohezijsko politiko,
- Mladinskega sveta Slovenije in
- Urada RS za mladino.

posvet kohezijska politika3

Nekatere predloge, ki jih predvideva že Strategija Mestne občine Ljubljana za mlade, bomo na SVRK posredovali, pri tem pa želimo vašo podporo oziroma vaš izkazan interes.

Na posvetu pa želimo skozi moderirana diskusijska omizja opredeliti še druga področja delovanja mladinskih organizacij, ki se nanašajo na prednostna področja nove finančne perspektive:
- pametnejša Evropa (inovativno in pametno gospodarsko preoblikovanje)
- bolj zelena, nizkoogljična Evropa (vključno z energetskim prehodom, krožnim gospodarstvom, prilagajanjem podnebnim spremembam in obvladovanjem tveganj)
- bolj povezana Evropa (mobilnost in povezljivost IKT)
- bolj socialna Evropa (evropski steber socialnih pravic in podpora za zdravstveno varstvo)
- Evropa bliže državljanom (trajnostni razvoj mestnih, podeželskih in obalnih območij ter lokalne pobude)

Prijave na posvet zbiramo do zasedbe 30 prostih mest, oz. do 27. 5. 2019 na tej POVEZAVI.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00