fbpx
Miti o delu, študiju in nabiranju izkušenj v Nemčiji

| Jezikovni klubi

Si tudi ti že razmišljal_a o tem, da bi se podal_a na pustolovščino v Nemčijo ali Avstrijo, poskušal_a poiskati zaklad na koncu nemške mavrice ali prepričati avstrijske pisarniške škrate, da si ti natanko tisto kar iščejo.

Pridruži se nam v četrtek 30. 5., na dogodku Nefiks nemškega jezikovnega klub Maribor, kjer bomo skupaj s predstavniki DAAD-a (Deutscher akademischer Austauschdienst) in EURES-a raziskovali različne priložnosti za pridobivanje izkušenj v nemško govorečem prostoru.

Dogodek se bo odvil v Hostlu Pekarna v Mariboru, prijaviš pa se TUKAJ.

MB jezikovni grafika zadnja 450

Spoznali bomo, kje in kako zaprositi za štipendijo za poletni tečaj nemščine ali študijsko izmenjavo, trike, kako napisati motivacijsko pismo, ki bo prepričalo vsakega delodajalce v Nemčiji ter na kaj moraš biti pozoren_a pri razgovoru.

Za konec pa bomo prisluhnili še zgodbam študentov, ki so se že podali na pustolovščino v Nemčijo. Ob druženju bomo spoznali tudi Nefiks jezikovne klube: srečanja mladih, kjer se v tujem jeziku in v družbi “native speaker-ja” pogovarjamo o temah, ki nas zanimajo ter tako izpopolnjujemo konverzacijske kompetence, spoznavamo kulturo preko jezika in širimo svojo socialno mrežo.

Potem pa gremo skupaj navijat!

Prijavite se na tej POVEZAVI.

Povezava do FB dogodka.

Kje: Hostel Pekarna, Ob železnici 16, Maribor
Kdaj: 30. 5. ob 18.00

**

Projekt podpirata URSM in Hostel Pekarna.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00