fbpx Nefiks
Četrtek, 26 November 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Kam sta odšli naši mladinski delavki?

V lanskem letu smo bili uspešni na razpisu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, »Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju.« Devet mesecev sta tako bili pri nas zaposleni Nataša in Nives. Vas zanima, kaj počneta pol leta po izteku projekta? No, pa si poglejmo :).

Nataša se je po končanem projektnem delu v mladinski organizaciji Nefiks zaposlila v mednarodnem programu TOPŠTUDENT, ki je namenjen mladim in mladim po srcu. V slednjem je našla prostor, kjer z ostalimi člani ekipe kreira in izvaja izobraževalne programe za področja osebnostne rasti, kreative ter podjetništva.
Pred kratkim je uspešno predstavila izvajanje dejavnosti TOPŠTUDENTA na tednu inovacij v Beogradu pred ministri, amabasadorji in podjetniki in si tako pridobila partnerska sodelovanja na mednarodnem nivoju. V poletnih mesecih načrtuje dva več-dnevna treninga za trenerje TOPŠTUDENT, katerih srčna želja je podpora mladih pri odkrivanju in uresničevanja njihovega potenciala.

Natasa MD 2019

Nives pa svojo zaposlitev po končanem projektu še vedno nadaljuje na Zavodu Nefiks. Trenutno svoj delovni čas preživlja z igranjem ping ponga, biljarda, pikada in drugih iger. Ne, ni na počitnicah, dela le v Mladinskem centru Vič, ki je od začetka letošnjega leta novo nastali projekt Zavoda Nefiks, ki ga podpira in sofinancira Urad za mladino - MOL. Njena naloga pa je, poleg zgoraj naštetih dejavnost, predvsem koordiniranje in načrtovanje aktivnosti v mladinskem centru skupaj s sodelavci in prostovoljci.

Nives MD 2019

Upamo, da bi Ministrsvo izobraževanje, znanost in šport kmalu objavilo še kakšen tak razpis. To je tako priložnos za mlade, da pridobijo dobre kompetence za nadaljno zaposlitev, hrakti pa priložnost za nas, da s pomočjo zunanjega financiranja razširimo svoje kadre. 

***
Zaposlitev na področju mladinskega dela sta sofinancirala Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

NEFIKS ESS mladinski delavec logotipa