fbpx
[prejeli smo] Ustvari nove digitalne rešitve s področja varnosti in mobilnosti

| Prejeli smo

Sodeluj v hackathonu – tehnološkem izzivu »Ustvari nove digitalne rešitve s področja varnosti in mobilnosti« ter se poteguj za privlačne nagrade!

Cilj hackathona (javnega nagradnega natečaja) je pridobivanje funkcionalnih idej in digitalnih rešitev s področja varnosti in mobilnosti v najširšem pomenu besede.

Naš cilj je, da izvemo, kako lahko prispevamo k nižji ogroženosti, povečani splošni in osebni varnosti ter boljši mobilnosti.

Hackathon Moja varnost in mobilnost 600px

 

S sodobno tehnologijo do inovativnih in uporabnih rešitev
Zanimajo nas rešitve s področja mobilnosti in splošne varnosti v najširšem pomenu besede, ki jih kot državljani potrebujemo ali pogrešamo. Izvedeti želimo, kako bi policija, skupaj z ljubljanskim mestnim redarstvom, lahko še bolje opravljala svoje delo.

Prijavi se na hackathon, kjer boš imel možnost sodelovanja s TOP tehnološkimi podjetji in vrhunskimi mentorji. Seveda pa se boš potegoval tudi za privlačne nagrade!

V skladu s predstavljenimi težavami smo oblikovali štiri konkretne izzive s področij osebne varnosti, sodelovanja z državljani in izboljšanja mobilnosti, na katere bodo tekmovalci iskali odgovore in snovali rešitve:
Izziv 1: pomoč državljanom in njihova varnost (tudi digitalna),
Izziv 2: preventivna dejavnost,
Izziv 3: kreativne rešitve s področja mobilnosti v najširšem pomenu besede (osebna, trajnostna …) in
Izziv 4: krepitev ugleda policije in mestnega redarstva.

Vsem ekipam bodo na voljo odprti podatki preko javno dostopnega portala OPSI ali preko drugih javnih dostopov. Na voljo bo tudi pomoč mentorjev pri izgradnji aplikacij na platformah Microsoft, IBM in ESRI.

Kdaj?
Hackathon bo potekal v dveh delih.
V prvem delu, ki bo potekal 5. in 6. oktobra 2019 v obliki dvodnevnega izziva, bodo udeleženci s pomočjo mentorjev pripravili idejno zasnovo informacijske rešitve.
Na zaključnem dogodku v drugem delu, ki bo potekal 22. oktobra 2019, bodo najboljše tri ekipe po izboru občinstva predstavile svoje rešitve.
Prvim trem ekipam bomo glede na uvrstitev podelili nagrade.

Kje?
1. del: ABC HUB, BTC City Ljubljana (Letališka cesta 3, Ljubljana)
2. del: Policijska postaja Moste (Tovarniška ulica 50, Ljubljana)

Podrobnosti o prijavi
Prijaviš se lahko kot posameznik ali ekipa, če meniš, da bi lahko s sodobnimi tehnologijami in funkcionalnimi idejnimi rešitvami pripomogel k izboljšanju splošne varnosti, mobilnosti in dela policije ter mestnega redarstva.

Več informacij in prijavnico najdeš tukaj.
Prijave sprejemamo do petka, 4. oktobra 2019, do 12. ure.

Nagrade
Najboljše tri ekipe (po izboru strokovne komisije) bodo prejele denarne nagrade.
1. nagrada 2.500 evrov + DDV
2. nagrada 1.500 evrov + DDV
3. nagrada 1.000 evrov + DDV

Izbrane ekipe bodo uvrščene tudi v program mentorstva in svetovanja, kjer bodo ob podpori strokovnjakov Tehnološkega parka Ljubljana in tehnoloških partnerjev SVojo idejo razvile v delujočo aplikacijo z uporabno vrednostjo.

Organizacija
Ministrstvo za javno upravo, ki upravlja nacionalni portal odprtih podatkov – OPSI, je skupaj s Policijo in Mestno občino Ljubljana – Mestno redarstvo, pobudnik hackathona. Pri organizaciji in izvedbi nam pomagajo Tehnološki park Ljubljana d.o.o. (projekt Odeon, program Interreg Mediterran), ABC Accelerator, Microsoft d.o.o., Ljubljana, IBM Slovenija d.o.o., GDi d.o.o., Ljubljana, Comtrade d.o.o. in Xlab d.o.o.. Strokovno pa sodelujeta tudi Fakulteta za računalništvo in informatiko, Univerza v Ljubljani ter Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerza v Mariboru.

Ne odlašaj, prijavi se in s svojim znanjem pomagaj pri zagotavljanju boljše mobilnosti in večje varnosti za vse!


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00