fbpx
Kolegice - Pogosta vprašanja in odgovori

| Kolegice

Tukaj najdeš pogosta vprašanja in odgovore glede delovanja, udeležbe in poteka Kluba Kolegic. V kolikor ne najdeš odgovora na svoje vprašanje, nas kontaktiraj na kolegice@nefiks.si.

2019 03 20 drzne zenske THL 2019 foto UrsaKosic image00044

Kaj nas kolegice pogosto sprašujejo:

1. Ali moram ob prijavi v projekt že imeti izbrano mentorico?

Ne, v projektu jo boš ob pomoči ostalih kolegic poiskala.

2. Srečanja potekajo vsak teden - kaj če se srečanj ne morem udeležiti?

Srečanja bodo potekala v večini krajev ob petkih, če se srečanja enkrat ali dvakrat ne boš mogla udeležiti, se boš pri kolegicah pozanimala, kako je potekalo. Če pa se srečanja nikoli ne moreš udeležiti, potem pa sodelovanje v tem krogu žal ni zate, spremljaj nas še naprej, morda ti uspe v spomladanskem krogu.

3. Ali mi mentorico dodeli Zavod Nefiks?

Ne. Tudi nimamo nabora mentoric. Osebo, ki jo imaš za vzor oz. osebo, ki bi ji bila rada karierno podobna, boš v imenu projekta kontaktirala sama. Izkušnje kažejo, da se mentorice najbolje odzivajo na direktne pobude posameznic, mi pa ti bomo pomagali sestaviti ustrezen nagovor, ki jo bo prepričal.

4. Lahko sodelujem tudi, če še ne iščem zaposlitve?

Seveda, saj lahko skozi sodelovanje v projektu uresničiš tudi kak drug karierni cilj. Npr. razviješ določeno kompetenco, ki ti bo kasneje pri zaposlovanju koristila.

5. Znanka je že sodelovala pri Kolegicah v drugem kraju, kjer so Kolegice organizirale dogodke. Ali jih bomo tudi v našem kraju?

Kolegice se same v skupini na prvem in drugem srečanju dogovorijo, kaj točno bodo za dosego svojih kariernih ciljev počele. Pri tem običajno organizirajo vsaj en dogodek, ki je namenjen širši javnosti. Nanj običajno povabijo svoje mentorice, saj je to dobra priložnost, da se bolje spoznajo.

6. Kaj se zgodi, če oseba, ki sem jo izbrala, ne želi postati moja mentorica?

Potem poiščeš drugo, ki ji je podobna. Z malo sreče in veliko poguma je večina kolegic, ki je to želela, do sedaj našla svoje mentorice, res pa je, da ni šlo vedno v prvo. Pri tem pa ti bo pomagala tvoja skupina kolegic, tako s kontakti kakor tudi z nasveti in podporo.

7. Kaj se zgodi, če dobim zaposlitev?

Čestitamo ti ;-) Termin srečevanja kolegic pa je ponavadi tak, da jih lahko nemoteno še naprej obiskuješ.

8. Kaj točno na srečanjih počneta kolegica in njena mentorica?

V času priprave na mentorstvo kolegica izdela svoj karierni cilj in 10 korakov do tega cilja. Na vsakem srečanju z mentorico potem obravnavata enega od zastavljenih korakov, dokler ne dosežeta cilja.

9. Ne znam si predstavljati, zakaj bi mi določena mentorica brezplačno predala znanje, ki je sicer plačljivo.

Tvoja mentorica ni tvoja inštruktorica, tako da je to pričakovaje previsoko. Morda pa te lahko povabi na svoje delavnice, kjer si ti prostovoljka - pomočnica in se pri tem tudi naučiš vsebine. To je samo eden od primerov, sicer pa je vsak specifičen. Morda lahko skupaj oblikujeta nov produkt.

Tisto, kar mentorice običajno cenijo pri kolegicah, je njihova radovednost, mladost, želja po učenju, kakšna proti usluga v zameno.

 kolegice pink head logo

***
Projekt podpirata Urad za mladino Mestne občine Ljubljana in Urad Republike Slovenije za mladino.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00