fbpx
[prejeli smo] Inovacijski kamp

| Prejeli smo

Si podjeten/-a? Te navdihujejo zgodbe uspešnih podjetnikov? Si želiš postati podjetnik/-ica ali pa le spoznati teoretične osnove in osvojiti veščine podjetništva, mehkih veščin in komuniciranja? Te zanima, kako odpreti podjetje, ga voditi in po enem letu tudi zapreti? Rad/-a delaš v skupini, si iznajdljiv/-a in inovativen/-a? Imaš idejo, a ne veš, kako bi jo uresničil/-a? Prijavi se na inovacijski kamp.

V okviru izvajanja aktivnosti za spodbujanje ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti med mladimi v letih 2019/2020, ki jih financira SPIRIT Slovenija, Škofijska klasična gimnazija organizira inovacijski kamp, namenjen vsem dijakom slovenskih srednjih šol, ki si želite novih izzivov.

inovacijski kamp

Podjetje Evegreen bo prvi dan kampa zastavilo podjetniški izziv. Dijaki boste imeli 2 dni časa, da poiščete rešitev izziva in postavite finančni načrt za izvedbo te rešitve, zadnji dan pa boste rešitev predstavili žiriji in publiki. Vaši predstavitvi bo sledil obisk in ogled laboratorija BioApp, ki deluje na Kemijskem inštitutu v Ljubljani. Naše druženje bomo sklenili z uradno razglasitvijo rezultatov vaših inovativnih rešitev in podelitev nagrad najboljšim.

Dijaki boste delali v skupinah (3–5 dijakov), v skupnem delu pa poslušali teoretsko-praktična predavanja strokovnjakov s področja podjetništva in prezentacije, ki vam bodo v pomoč pri reševanju izziva.

KAJ MORAŠ VEDETI?
  • KDAJ IN KJE: 2,. 3. in 4. oktober 2019, Zavod sv. Stanislava (Škofijska klasična gimnazija),
  • ŠTEVILO UDELEŽENCEV: največ 30, tako da pohiti s prijavo!
  • NAČIN IZVAJANJA: samostojno delo po skupinah (3–5 dijakov), predavanja, obisk podjetja,
  • SEZNAM PRIPOMOČKOV, POTREBNIH ZA IZVEDBO DEJAVNOSTI: osebni računalniki in/ali tablice (1 ali 2 na skupino).

Podrobnosti o vsebini kampa in prijavah najdete tukaj. Mesta so omejena, zato pohitite s prijavami. V primeru večjega števila prijav si organizator pridružuje pravico do izbora na podlagi kriterija, da bi sodelovalo čim več različnih šol.

Prijave zbirajo na naslov koordinatorja dr. Tadeja Rifla: tadej.rifel@stanislav.si. Obvezno napišite, s katere šole prihajate!

Vir in foto: Zavod sv. Stanislava

 

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00