fbpx
  • Zavod Nefiks
  • Prejeli smo
  • [prejeli smo] »Be Social, Be Maker«: Vzgajanje naslednjih generacij družbenih inovatorjev
[prejeli smo] »Be Social, Be Maker«: Vzgajanje naslednjih generacij družbenih inovatorjev

| Prejeli smo

Še vedno se lahko prijaviš na hekaton dogodek »Be Social, Be Maker«: Vzgajanje naslednjih generacij družbenih inovatorjev, na katerem bodo predstavniki različnih družbenih skupin in organizacij v kreativnem okolju razmišljali o izzivih na področju krepitve sposobnosti za družbeno inoviranje ter iskali ideje na kakšne vse možne oblike in načine bi mladi med 15 in 23 letom gradili svoje znanje, da bi postali družbeni inovatorji.

skupnost obcin hackaton

Kaj: hekaton »Be Social, Be Maker«: Vzgajanje naslednjih generacij družbenih inovatorjev
Kdaj: sreda, 18. september 2019
Kje: Kreativni center Poligon, Tobačna ulica 5, Ljubljana
Zakaj: da bi skupaj poiskali ideje in rešitve kako opolnomočiti mlade med 15 in 23 letom, da postanejo družbeni inovatorji

Dandanes se namreč zaradi številnih sprememb vsakodnevno soočamo z različnimi neravnovesji, ki preraščajo v družbene probleme oziroma izzive. Pri razvoju in krepitvi senzibilnosti za prepoznavanje družbenih problemov in predvsem ustvarjalnih ter inovacijskih zmožnosti vsakega posameznika igra pomembno vlogo prav formalno in neformalno izobraževanje.

V uvodnem delu hekatona bodo strokovnjaki osvetlili teme krepitve kompetenc mladih, družbenega inoviranja in socialnega podjetništva, v nadaljevanju pa bodo udeleženci skozi delo v skupinah iskali inovativne rešitve. Vprašanje »Biti ali ne biti družbeni inovator?« naj ne bo retorično. Postanite del skupnosti družbenih inovatorjev in se nam pridružite!

Udeležba na dogodku je brezplačna!
Več informacij in program najdete tukaj.
Še vedno se lahko prijavite tukaj.

Vir: Skupnost občin Slovenije


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00