fbpx
Tabor: Usposabljanje za mladinske karierne voditelje (trenerje) Zavoda Nefiks

| Klub trenerjev

Za izvajalce, ki bodo v šolskem letu 2019 / 2020 sodelovali z nami pri izvajanju aktivnosti: karierni klubi, Kolegice, Jezikovni klubi, smo izvedli dvodnevni karierni tabor v Luciji.
Potekal je od četrtka, 26. 9. od 11.00 do petka, 27. 9. 2019 do 18h.

 

Ko te prime, da bi napolnil svoj CV, splaniral svojo karierno pot in razvil 5 od 6 kompetenc, ki jih iščejo delodajalci - pridi k nam.

Za izvajalce, ki bodo v šolskem letu 2019 / 2020 sodelovali z nami pri izvajanju aktivnosti: karierni klubi, Kolegice, Jezikovni klubi, smo izvedli tridnevni karierni tabor v Luciji.
Potekal je od četrtka, 26. 9. od 11.00 do petka, 27. 9. 2019 do 18h.
Zavod Nefiks je poskrbel za nastanitev in prehrano.

usposabljanje 2019 september 1

Izvajalce smo na intenzivnem treningu usposobili za mladinske karierne voditelje oz. trenerje, nato pa smo jih, vključili v so-vodenje ene od sledečih aktivnosti:
- Karierni klubi
- Klubi Kolegice
- Jezikovni klubi
- Zaposlitveni klubi

Vsebine usposabljanja:
- o vodenju skupine;
- o pripravi in vodenju delavnic za mlade;
- o kariernem svetovanju;
- o organizaciji kariernih dogodkov;
- o povezovanju s šolami;
- beleženje neformalnega znanja v e-Nefiks.

Metodologija je bila pestra in raznolika, višek pa je dosegla v simulaciji delavnic, ki so jih za soudeležence pripravili mladi sami.

usposabljanje 2019 september 3

Začetno usposabljanje omogoči začetek sodelovanja, nato pa vsak torek med 17.00 in 18.30 potekajo dodatne delavnice za nadgradnjo trenerskega znanja. Udeležiš se jih lahko osebno ali pa preko on - line streamanja v FB skupini. Če v tem terminu nimaš časa, delavnice lahko pogledaš tudi za nazaj. Naše izkušnje kažejo, da mladi, ki v okviru kariernih klubov navežejo stik s šolami, kasneje tam tudi dobijo zaposlitve.

Mladi, ki so kot karierni izvajalci vključeni v naše aktivnosti pridobijo tudi:

- Poln CV kompetenc, ki jih delodajalci iščejo: timsko delo, vodenje skupin, javno nastopanje, učinkovita komunikacija, izvajanje delavnic za mlade;
- Oseben stik s tvojimi potencialnimi delodajalci - izkušnje kažejo, da se res splača;
- Znanje s področja razvoja potencialov in kariernega razvoja...

**
Projekt podpira Urad za mladino MOL


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00