fbpx
Akademija prostovoljstva

| Akademija prostovoljstva

Poslanstvo projekta Akademija prostovoljstva, ki je skupen projekt Zavoda Nefiks in Društva Družinski in mladinski center Cerklje, je vzpostavitev kakovostne podpore in mentorstva mladim prostovoljcem, ki delujejo v lokalnem okolju ter promocija in ovrednotenje prostovoljstva kot enega od pomembnih dejavnikov pri kasnejšem zaposlovanju.
Projekt je bil izbran na javnem razpisu za razvoj in profesionalizacijo NVO in prostovoljstva 2019.


Akademija prostovoljstva uresničuje svoje poslanstvo preko petih točk delovanja:
1.    Podpora in mentorstvo trenerjem, ki v Akademiji prostovoljstva sodelujejo kot  prostovoljci.
2.    Usposabljanja za prostovoljce v lokalnem okolju.
3.    Razvoj mentorske podpore za prostovoljce v lokalnem okolju.
4.    Razvoj regijskih skupin za intervizijo.
5.    Digitalna podpora mladinskemu delu.

Akademijo prostovoljstva sestavlja konzorcij dveh partnerjev. Zavod Nefiks v projekt prinaša dolgoletne izkušnje dela s prostovoljci, izvajanjem usposabljanj, treningov in izobraževanj v lokalnem okolju, izkušnjo mentorstva v mladinskem delu ter izkušnje z digitalnimi oblikami mladinskega dela. Društvo Družinski in mladinski center Cerklje pa kot izkušen in prepoznan partner v lokalnem okolju v projekt prinaša izkušnje dela v lokalnem okolju, participacijo lokalne mladine, povezanost ter vpetost v lokalno okolje.

AP MJU navedba financerja


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00