fbpx
Prvi meseci Akademije prostovoljstva

| Akademija prostovoljstva

Akademija prostovoljstva, ki je skupen projekt Zavoda Nefiks in Društva Družinski in mladinski center Cerklje, je vzpostavitev kakovostne podpore in mentorstva mladim prostovoljcem, ki delujejo v lokalnem okolju ter promocija in ovrednotenje prostovoljstva kot enega od pomembnih dejavnikov pri kasnejšem zaposlovanju.
Kako so potekali naši prvi koraki? Preberite spodaj.


Akademija prostovoljstva v Cerkljah:
V zadnjih mesecu smo ustanovili Instagram profil DMCja ter bili z objavami dnevno ažurni tako na IG, kot na Facebooku. Poleg tega smo nagovorili nekaj novih prostovoljcev za učno pomoč. Z vsemi prostovoljci ob vsakem obisku naredimo tudi ustno evalvacijo.
Poleg vseh stalnih dejavnosti so v tem mesecu naši prostovoljci sodelovali pri Miklavževanju v šoli ter na zavodu za turizem Cerklje. Na DMCju smo pripravili  delavnico izdelovanja adventnih venčkov, ki je bila zelo obiskana.

AP 1 clanek december 2019
Akademija prostovoljstva na Zavodu Nefiks
Že v novembru smo začeli s pogovori o aplikaciji, ki bi koristila prostovoljcem v lokalnem okolju - aplikaciji o igrah. Programiranje je že v teku, vsebina pa se tudi že počasi ureja.
V novembru smo trenerji izvedli prvo vikend usposabljanje za nove prostovoljce v lokalnem okolju. Udeleženci so bili pisana druščina iz Slivnice, Medvod, Ljubljane, Vipavske doline in iz Zreč. S trenerji smo se redno srečali v Ljubljani in v Mariboru. Pregledali in uredili smo spletno stran Slovenske šole za animatorje ter začeli razmišljati o strateškem načrtu, ki se ga bomo lotili v prihodnjem letu.

AP 2 clanek december 2019
Stay tuned ;)

AP MJU navedba financerja


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00