fbpx Nefiks
Četrtek, 25 Februar 2021

O Zavodu Nefiks      Nefiks.si      Naše aktivnosti       Ponudba      English

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Mednarodno srečanje InterArts partnerjev

12. 12. 2019 smo se udeležili tretjega srečanje strateškega partnerstva "InterArts - Youth Communities for Social Inclusion" v Bruslju, pri katerem smo finalizirali korake drugega dela projekta.

InterArts je projekt, katerega namen je z uporabo umetniških dejavnosti mladim omogočiti boj proti diskriminaciji in socialni izključenosti. Z uvedbo inovativne neformalne metodologije, ki temelji na nizu umetniško povezanih disciplin (ples, gledališče, glasba, ulična umetnost, fotografija, literatura, kino, slika in kiparstvo), InterArts ustvarja praktično znanje za zmanjšanje socialne izključenosti in izboljšanje raven ključnih kompetenc in veščin mladih, ki živijo v marginaliziranih razmerah.

V prvem delu projekta smo pripravili analizo stanja mladih v našem lokalnem okolju, jih združili v interaktivni zemljevid in raziskali dobre prakse dela z mladimi, ki vključujejo eno izmed umetniških disciplin. Na Zavodu Nefiks smo raziskovali področje literature. Naše odkritja smo predstavili na sestanku partnerstva v začetku junija ter skupaj izbrali iz vsakega področja po eno dobro prakso, na podlagi katere smo pripravili delavnico.

Naslednje srečanje je sledilo 12. decembra, kjer smo predstavili delavnice in načrtovali drugi del projekta, ki nas čaka v letu 2020:

  • objava interaktivnega zemljevida na spletni strani projekta,
  • izvedba delavnic,
  • priprava priročnika, v katerem bodo zbrane lokalne analize, dobre prakse in delavnice skupaj z povratnimi informacijami udeležencev in partnerjev projekta,
  • kratek film.

interarts 2019 fotka napis

S svojim delom bomo nadaljevali že v januarju, ko bo vsaka izmed organizacij izvedba delavnico, ki jo je sama pripravila, v naslednjih mesecih pa bomo izvajali delavnice, ki so jih pripravili preostali partnerji.

Sodelujoče organizacije, Compagnia Virgilio Sieni (Italija), Zavod Nefiks (Slovenija), Asociacion Juvenil Teatral On & Off (Španija), Proposito Inadiavel (Portugalska), Ars for Progress (Belgija) in Carpe Diem (Hrvaška), so poslale svoje predstavnike z namenom pridobiti znanje in orodja ter načrtovati naslednje korake projekta InterArts.