Nefiks
Petek, 29 Maj 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

[prejeli smo] Vabilo: Vsi smo EU - Dialog mladih

Zavod Mladinska mreža MaMa s partnerji v sklopu projekta Vsi smo EU v četrtek, 16. januarja in v petek, 17. januarja 2020 organizira zaključno konferenco med mladimi, strokovnjaki, zainteresirano javnostjo in političnimi odločevalci. Namen nacionalnega dogodka je predstaviti možnosti in priložnosti za mlade ter predstaviti različne ukrepe, ki so jih pripravili mladi skupaj s poslankami in poslanci v Evropskem parlamentu tekom projekta.

 2020 dogodek vsismoEU zakljucna 550

V četrtek, 16.januar 2020, Slovenijales, Dunajska 22, 1000 Ljubljana med 11.00 in 15.00
V petek, 17.januar 2020, Hiša Evropske unije, Dunajska 21, 1000 Ljubljana med 10.00 In 14.00

KDO: mladi, strokovnjaki, politični odločevalci

ZAKAJ: Ker je pomembno, da imajo mladi stalen in neposreden dialog z odločevalci na lokalni, nacionalni in evropski ravni. Skozi pogovor se bomo osredotočili na pomen različnih ukrepov v Sloveniji in EU pri spodbujanju mladih k aktivni participaciji ter vključenosti v družbo. Pomemben del dogodka bo tudi dialog mladih z različnimi deležniki, ki poudarjajo in spodbujajo prihodnost EU. Ključne teme, ki smo jih zasledovali tekom celotnega projekta ostajajo enake in sicer aktivna participacija, zaposlovanje in podjetništvo ter digitalizacija.

Na dogodku bodo imeli mladi priložnost z zanimivimi gosti spregovoriti o temah politične participacije in aktivnega državljanstva ter predstavili svoje predloge odločevalcem.

PRIJAVA

Prvi dan (četrtek, 16. januar) bo namenjen predvsem nacionalnim temam, ki zadevajo mlade v Sloveniji. Mladi bodo o ukrepih imeli možnost razpravljati z:

  • blogerjem in vplivnežem Ronijem Kordišem – HAD
  • ministrom za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernejem Pikalom
Drugi dan (petek, 17. januar) pa bo posvečen predvsem EU temam in sicer želimo mladim predstaviti:
  • potencial programov Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota (Movit - Nacionalna agencija programa Erasmus+),
  • delovanje evropskih inštitucij v Republiki Sloveniji (Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji).

V sklopu drugega dneva pa bomo izvedli tudi okroglo mizo s poslankami in poslanci v Evropskem parlamentu s katerimi bomo pretresali zaključke regijskih dogodkov, ki so jih oblikovali mladi in odločevalci.


Prijave zbirajo do 9.1.2020 >>> tukaj (Dodatne informacije: Kamal Izidor Shaker, koordinator projektov, kamal@mreza-mama.si)