fbpx
[prejeli smo] EIT Climate-KIC RIS Accelerator Slovenia 2020

| Prejeli smo

Do 1. marca imate čas za prijavo v največji evropski pospeševalnik na področju zelenih tehnologij za start-up podjetja na začetku njihove poslovne poti in pridobite do 50.000 € finančne pomoči.

Razpis EIT Climate-KIC RIS Accelerator Slovenia 2020 je namenjen razvoju mladih start-upov (do pet let), ki imajo prodorne ideje s tržnim potencialom in hkrati potencialom za zmanjševanje podnebnih sprememb.

Želena področja, povezana z novimi tehnologijami in podnebjem, so mesta in urbana tranzicija, trajnostni proizvodni sistemi, trajnostna raba tal in voda, podnebne finance, stavbe, industrija, trgovina na drobno, energetska učinkovitost itd.


Program pospeševalnika se bo odvijal od 1. maja pa do 31. oktobra 2020 v Sloveniji in tujini. Potekal bo na treh stopnjah, odvisnih od razvojne stopnje start-upov oziroma projektov:

  • Stopnja 1: Razvoj poslovnega modela, kjer lahko start-upi prejmejo do 10.000 € finančne pomoči
  • Stopnja 2: Potrditev poslovnega modela in prvi odjemalci, kjer lahko start-upi prejmejo do 25.000 € finančne pomoči
  • Stopnja 3: Naprej proti investicijam in rasti podjetja, kjer lahko start-upi prejmejo do 50.000 € finančne pomoči

Več informacij o razpisu in prijava: http://www.climate-kic.org/ris/accelerator
Dodatne informacije: maja.pivko@ki.si in jerneja.pirnat@ki.si ali na telefonski številki 01 4760 513.
Climate-KIC je združenje, ustanovljeno s strani Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (European Institute of Innovation and Technology, EIT) z namenom spodbujanja inovacij na področju podnebnih sprememb, prilagajanja nanje in njihove blažitve. Je največje evropsko javno-zasebno partnerstvo, sestavljeno iz mednarodne mreže podjetij, akademskih ustanov in javnih organizacij. Je telo Evropske unije, zadolženo za zagotavljanje evropske trajnostne rasti.

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00