fbpx Nefiks
Četrtek, 26 November 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Če kdaj, potem je zdaj čas, da začneš beležiti svoje znanje!

Zavod Nefiks podeljuje Nefiks priznanje vsem posameznikom in organizacijam za vestno beleženje neformalno pridobljenega znanja. Posamezniki lahko v e-Nefiks beležijo vse neformalno pridobljene kompetence ter se z njimi predstavijo delodajalcem, organizacije pa lahko z Nefiks vpisom nagradijo svoje prostovoljce.

nefiks knjizica platnica 300pxTadej Košmerl, prejemnik zlatega priznanja 2019, je ob podelitvi povedal: »Beležil sem predvsem zaradi tega, ker mi e-Nefiks s predlaganimi kompetencami ponuja o(g)rodje za identificiranje razvitih veščin v mladinskem sektorju.«

e-Nefiks pa ti ne omogoča le beleženja kompetenc, ki si jih pridobil v mladinskem sektorju, ampak lahko vanj zabeležiš neformalno znanje, ki si ga pridobil:
  ➔  na taborih in s prostovoljnim delom,
  ➔  z delom (študentsko, pogodbeno, ostale delovne izkušnje),
  ➔  z mednarodnimi izkušnjami,
  ➔  na tečajih in v organiziranih oblikah izobraževanja
  ➔  z aktivnim državljanstvom in odgovornim delom na projektih.

Čas, ki ga večino časa sedaj najbrž preživiš doma, lahko izkoristiš tudi za to, da narediš premislek, kar si se v zadnjem letu naučil in to zabeležiš v e-Nefiks.

 

Zakaj pa bi beležil neformalno pridobljeno znanje?
Mi bi ti lahko sicer našteli 100 odgovorov na vprašanje zakaj, pa ti bomo raje v branje predlagali zgodbo Jana, ki je bil v letu 2019 prejemnik zlatega Nefiks priznanja.

Za sodelovanje na Nefiks priznanju se lahko do nedelje, 3. januarja 2021, prijavite v vašem osebnem Nefiks profilu in to tako, da iz seznama vaših aktivnosti izberete tiste, s katerimi se želite prijaviti in potem kliknete gumb »prijavi se«.

Upoštevali bomo le Nefiks vpise, ki ste jih v e-Nefiks vnesli med 1. 1. 2019 in 31. 12. 2020 (datum izvajanja aktivnosti je lahko tudi starejši, naprimer 20. 12. 2016).

nefiks priznanje enefiks 500px

 

Kategorije priznanja
Kriteriji za posameznike:
 ●  bronasto priznanje - 5 vpisov v zadnjem letu;
 ●  srebrno priznanje - 10 vpisov v zadnjem letu;
 ●  zlato priznanje - 15 vpisov v zadnjem letu.

Kriteriji za organizacije:
 ●  bronasto priznanje - vpisane vsaj 4 različne aktivnosti;
 ●  srebrno priznanje - vpisanih vsaj 7 različnih aktivnosti;
 ● zlato priznanje - vpisanih vsaj 10 različnih aktivnosti.

Strokovna komisija si pridržuje pravico, da izloči vpise, ki niso dovolj kakovostni (nejasni opisi, pomanjkljivi podatki … ).

Podelitev Nefiks priznanj bo potekala v drugi polovici januarja 2021.

V primeru kakršnih koli vprašanj nas lahko pokličeš na 040 698 915 ali pišeš na nefiks@nefiks.si in z veseljem ti bomo pomagali.

Podelitev Nefiks priznanj bo letos potekala v okviru projekta Nefiks karierne rešitve.

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb