fbpx
Spoznaj samega sebe in svoje DOSEŽKE

| Nefiks karierne rešitve

Če si med tistimi, ki menijo, da nimajo dosežkov, je skrajni čas da stopiš iz svoje cone udobja in se začneš ''aktivirati'' na področjih, ki bi te utegnila zanimati.

Če pa si resnično želiš napredovati in razviti svoje veščine, pa predlagamo, da se preizkusiš v čim večih stvareh. Pri tem naj te ne bo strah delati napake in kdo ve, morda boš te nove izkušnje pripeljejo do velikih dosežkov. Toda kaj je dosežek oziroma kaj lahko pod dosežek štejem?

2020 unsplash handsup 500px

Definicija dosežka je zelo subjektivna in se razlikuje glede na posameznikove sposobnosti. Nekdo, ki ni najbolj vešč v znanju tujih jezikov, lahko jezikovno izmenjavo šteje pod velik dosežek, medtem ko nekomu bolj podkovanemu to ne predstavlja ravno prelomnega dejanja. Poleg tega so nekateri dosežki bolj jasno merljivi, na primer visoke uvrstitve na tekmovanjih, nagrade in priznanja, spet drugi so manj kvantitativno merljivi a zato nič manj pomembni. Nekdo, ki je sposoben organizirati delavnico, izlet ali celo dobro zabavo, zbrati večje število sledilcev na družbenih omrežjih je prav tako nekaj dosegel. Pomembno je torej, da spoznaš, kaj zate pomeni dosežek. Morda tvoj dosežek ne bo ravno zmaga na olimpijskih igrah, a če si boš za nekaj prizadeval, uspeh ne more izostati. Upoštevaj tudi, da se bo vedno našel nekdo, ki je v določenem pogledu boljši od tebe - naj ti to ne vzame poguma ali v tvojih očeh zniža vrednosti tvojega dosežka.

‼️Naloga zate‼️

Naredi si lestvico svojih petih najboljših dosežkov do sedaj. Vendar ne počivaj na lovorikah – svojo lestvico izboljšuj, hkrati pa dopusti, da bodo nekatere dosežke nadomestili drugi. To je tvoj prvi korak na poti do karierne pismenosti. Izdelan seznam imej v mislih tudi v “težkih” trenutkih, kot na primer izbira nadaljnjega izobraževanja in seveda priprava na zaposlitveni razgovor.

Vir slike: Unsplash

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00