fbpx
[prejeli smo] Evropski dan informiranja mladih

| Prejeli smo

17. april je Evropski dan informiranja mladih in ga praznujemo z namenom ozaveščanja mladih o pomenu kakovostnih informacij ter je dan, ko je Evropska agencija za informiranje in svetovanje mladih – ERYICA postavila mladinsko informiranje na evropski zemljevid.

ERYICA se vsako leto ob Evropskem dnevu informiranja posveti področju in vsebini, ki zaznamuje tekoče leto. Letos so to podnebne spremembe.

V sklopu Evropskega dneva informiranja mreža L'MIT pripravlja pogovor z aktivnistko gibanja Mladi za podnebno pravičnost ter fotografski natečaj.

Pogovor bo potekal jutri, 17.4.2020 ob 13.00 v živo na Facebooku. Zanimiv bo tako za mlade kot tudi za mladinske delavce, saj se bomo dotaknili vprašanj o tem koliko so mladi v Sloveniji sploh informirani o podnebnih spremembah ter na kakšen način lahko mladinski delavci pripomorejo k boljši informiranosti mladih o tej temi.

Link do dogodka: https://www.facebook.com/events/2957806104327245/

Prav tako vas vabim, da z mladimi delite fotografski natečaj na temo podnebnih sprememb.

Link: http://www.lmit.org/za-mlade/mladinski-fotografski-natecaj-kaj-pa-ti-vidis.html

Vabljeni, da se jutri pridružite pogovoru ter da ga delite po svojih kanalih in na ta način pripomorete, da informacija doseže čim več mladih.

2020 prejeto evropski dan informiranja mladih
Ekipa L'MIT


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00