fbpx
[prejeli smo] #EUvsVirus: prvi panevropski hackathon

| Prejeli smo

Pridružite se prvemu panevropskemu hackathonu #EUvsVirus, katerega izvedbeni partner je tudi Tehnološki park Ljubljana. Prijave so že odprte!

Slovenija v sodelovanju z Evropsko komisijo in državami članicami EU organizira prvi panevropski hackathon, ki bo naslavljal teme razvoja inovativnih rešitev za različne globalne izzive, izhajajoče iz pandemije COVID-19. Hackathon bo povezal evropsko civilno družbo, inovatorje, partnerje in investitorje iz celotne Evrope.

2020 EU SI EUvsVirus
Več kot 60.000 udeležencev
Panevropski hackathon, ki bo med 24. in 26. aprilom 2020 združil preko 60.000 udeležencev iz celotne Evrope, je zgolj eden izmed mehanizmov skupnega odziva EU na izzive, ki jih je razkrila pandemija COVID-19. Več informacij najdete na spletni strani EUvsVirus.

V okviru priprav je organizacijska skupina na ravni EU identificirala 6 ključnih izzivov, h katerim je mogoče prispevati, in sicer:

  • zdravje in življenje
  • neprekinjeno poslovanje
  • družbena in politična kohezivnost
  • delo in učenje na daljavo
  • digitalne finance
  • drugo

Kako sodelovati in kako prispevati?

Posamezniki in skupine
Hackathona se lahko udeležite posamezniki in/ali skupine, ki se odločite nasloviti enega od naštetih 6 skupnih izzivov.
Prijava posameznikov in/ali skupin poteka preko enotne spletne točke EU. Ker je zadnji rok za prijavo nedelja, 19. april 2020, ne odlašajte in se prijavite čim prej!

Institucije in organizacije
K sodelovanju pri hackathonu vabimo tudi zainteresirane visokošolske institucije, gospodarstvo, civilno družbene organizacije, javne institucije ter MSP-je, ki bi želeli kot partnerji na različne načine sodelovati in podpreti izvedbo hackathona.

Sodelujete lahko z zagotavljanjem mentorjev, sponzoriranjem zmagovalnih ekip, zagotavljanjem orodij in nagrad, sodelovanjem v evalvacijskih skupinah, diseminacijo informacij in drugo.

Del naraščajoče mreže institucionalnih podpornikov lahko postanete s prijavo na na enotni spletni točki EU.

Več informacij in statistiko prijav Slovenije najdete tukaj.

Vir: MOL


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00