fbpx
Spoznaj svoje delodajalce

| Nefiks karierne rešitve

Trg dela se spreminja, vendar se že v času izobraževanja “ozira” za perspektivnimi kadri. To se kaže v veliki želji delodajalcev, da se predstavijo mladim, v kadrovskih štipendijah, ter dogodkih, ki jih organizirajo za mlade (npr. Dnevi slovenskega gospodarstva). Kaj pa ti, ali že aktivno iščeš bodoče delodajalce? Če se tega še nisi lotil, potem nujno beri dalje.

 

‼️Naloga zate‼️

Glede na svoj željeni poklic naredi seznam 10 delodajalcev, pri katerih bi lahko ta poklic opravljal. Delodajalce po svojih kriterijih razporedi od zate najbolj do najmanj pomembnega. Pri oblikovanju seznama se moraš vpraševati tudi stvari kot so, kako daleč si se pripravljen voziti ali seliti, česa se moraš še naučiti, je to res vse kar trenutno obstaja na določenem področju, je to dovolj zate, moraš gledati širše itd. Seveda se bodo delovna mesta v prihodnosti spreminjala, vseeno pa ne moremo računati na to, da bo nekoč, ko se bomo zaposlovali vse drugače.

nkr spoznaj delodajalca

Ko imaš seznam delodajalcev, jih začni preučevati. Pomembno je torej, da ne ostaneš le pri ideji, da bi se nekoč nekje rad zaposlil, ampak, da si začneš delovna mesta in delodajalce konkretno “ogledovati”. Načini, kako to lahko počneš, so sledeči:

1️⃣Dobro preglej njihove spletne strani (poišči kaj so njihovi ključni proizvodi, kje so njihovi trgi, kakšne kadre so iskali v zadnjem letu, kaj so njihove vrednote, kdo sestavlja njihovo vodstvo, imajo strategijo razvoja);
2️⃣Preglej, kaj o njih pišejo mediji, kakšna je njihova javna podoba;
3️⃣Poskusi se povezati s kom, ki tam dela in ga povprašaj o tem, kakšne kadre bodo iskali v prihodnosti;
4️⃣Udeleži se dogodkov, ki jih organizirajo (dnevi odprtih vrat)
5️⃣Udeleži se dogodkov, kjer so gostje njihovi ključni kadri in poslušaj, kaj ti sporočajo;
6️⃣Sledi jim na družbenih omrežjih, s ključnimi kadri pa se poveži na LinkedInu.

Prihodnost je za vse kar velika neznanka, vseeno pa imamo v njej dve znani spremenljivki:

✅Digitalizacija je prav povsod neizbežna,
✅Vsaka občina je morala napisati strategijo razvoja, v kateri je deloma opredelila tudi potrebe po kadrih.

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00