fbpx Nefiks
Ponedeljek, 1 Marec 2021

O Zavodu Nefiks      Nefiks.si      Naše aktivnosti       Ponudba      English

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Prostovoljci so v času epidemije še naprej aktivni na lokalnih projektih

Prostovoljci projekta Akademija prostovoljstva so, kljub epidemiji, še naprej aktivni v pripravi in izvedbi svojih projektov na lokalnem področju. Kako so se prilagodili z načinom dela si lahko nižje preberete z javljanjem iz Cerkelj.

email bird 500px

"Korona naju je ujela v času intenzivnih priprav na prvi sestanek prostovoljcev cerkljanskega počitniškega tedna. Iznenada je bilo treba odpovedati vse prihajajoče sestanke in vikend za prostovoljce, ki smo ga planirali konec aprila. Na dan prvega sestanka se je zdelo, kot da vsa leta izkušenj niso imela nikakršne veze z nastalo situacijo. Kot da ne znava več ničesar. Morala sva ubrati novo pot, čisto drugačno od že uhojene, ki smo jo leta in leta prakticirali. Dogovarjanja, kako bova rešila mnogim najljubši teden v letu, je bilo veliko.

A naju je slej ko prej prevzel nenadni navdih, kako bova to storila. Tako sva začela prostovoljcem tedensko pošiljati maile z video vsebinami najrazličnejših tem, ki bi jih sicer predebatirali na sestankih. Za pomoč pri snemanju sva se obrnila na nekatere prostovoljce, ki so naju vsakič znova razveselili s svojo izvirnostjo. Začeti je bilo težko, priznava. Priprave, ki so vsa leta poprej temeljile predvsem na trdnih medsebojnih odnosih, so naenkrat postale le neosebne črke na računalniškem ekranu. A sva uspešno prebila led. Maili še vedno tedensko prihajajo na 103 različne email naslove, ideje, kako bova priprave še kvalitetneje nadomestila, pa danes letijo kar same od sebe.

Hvaležna za navdih. In čudovito bazo prostovoljcev. Brez njihove podpore in skupne ljubezni do našega prvega julijskega tedna, v tej situaciji ne bi uživala, kot uživava zdaj. Enkrat Cerkljan, vedno Cerkljan - v dobrem in slabem."

Maruša in David, voditelja prostovoljcev DMC Cerklje


DMC Cerklje je partner v projektu Akademija prostovoljstva.
AP MJU navedba financerja