fbpx
Dobra praksa naših partnerjev v projektu – DMC Cerklje

| Akademija prostovoljstva

Projekt Akademija prostovoljstva je nastal v partnerstvu Zavoda Nefiks in Družinskega in mladinskega centra (DMC) Cerklje. Z njihovim načinom dela, programi ter bazo prostovoljcev so nam lahko v marsičem dober zgled dela z mladimi.

Programe izvajajo vsakodnevno med ponedeljkom in soboto. Za najmlajše je poskrbljeno z igralnimi uricami za otroke, ki niso vključeni v vrtec. Za osnovnošolce poskrbijo z ustvarjalnimi delavnicami, oratorijem ter počitniškim varstvom. Za mlade pa poskrbijo z druženjem ter pogovornimi delavnicami za mlade. V času šolskega leta je za šolske otroke organizirana učna pomoč. Za mlade, ki se želijo naučiti tujega jezika, organizirajo jezikovni tečaj. Odrasli se pridružijo programom DMCja v medgeneracijskih dejavnostih.

Programi Družinskega in mladinskega centra Cerklje ne bi uspeli brez prostovoljcev, ki se skozi vso leto trudijo in pripravljajo zanimive dejavnosti za vse udeležence programov.

Več o programih DMC Cerklje lahko prebereš v spodnji brošuri. Za aktualne dogodke pa obišči njihovo spletno stran.

 

dmc zloženka 2021

dmc zloženka 2021 2

AP MJU navedba financerjaKDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00