fbpx
Udobje na delovnem mestu

| Nefiks karierne rešitve

Delovna mesta se spreminjajo, trendi v pisarnah prihajajo in odhajajo. Ena stvar, na kateri pa vselej ostaja velik poudarek, je zdravje in počutje zaposlenih. Namreč jasno je, da kakovostno delovno mesto vodi k manj stresnemu in produktivnejšemu vzdušju, pri čemer ima velik vpliv tudi samo fizično okolje.

Ena izmed glavnih stvari, ki vplivajo na kakovost delavnega prostora je zagotovo svetloba?. Sonce poveča razpoloženje in nas naredi bolj produktivne. Morda si celo sam/a opazil/a, da se v zimskih mesecih počutiš manj energično, ravno slednje pa je posledica pomanjkanja izpostavljenosti sončni svetlobi. Če je le mogoče, naj ima delovni prostor veliko oken z obilico naravne svetlobe. V nasprotnem primeru pa poskusi prostor razsvetliti z uporabo svetil. Na mizi imej svetilko, saj je kakršna koli dodatna osvetlitev pomembna za lažje branje, pisanje in druga opravila.

nkr udobje

Poleg svetlobe je pomembna tudi urejenost in dobra organizacija?. Urejen delovni prostor je zagotovo bolj produktiven od natrpanega, zato pred delom poskrbi, da so vsi predmeti pospravljeni na svoje mesto. Si že pomislil/a na odprte police, kjer so predmeti pregledno urejeni, a hkrati na dosegu roke?

Velik vpliv ima tudi sobna temperatura?. Ko je prevroče, se ne moremo dobro skoncentrirati, spet, če je prehladno, nismo produktivni. Nastavi si torej takšno sobno temperaturo, da se boš na delovnem mestu počutil/a prijetno.

Da bo delavno okolje tebi prijazno, vključi vanj tudi osebno noto?. Lahko si prineseš kakšno osebno fotografijo, koledar ali pa zgolj preprogo, ki bi poživila prostor. Možnosti je neskončno. Poizkusiš lahko tudi z navdihujočim plakatom, ki bo povečal tvoje razpoloženje in produktivnost.

Za piko na i, ko govorimo o udobju na delovnem mestu, pa ne smemo pozabiti na naša stopala. Da jim bo med delom kar najbolj udobno, ti na Nefiksu priporočamo udobne sobne copatke Vučko. Vučko je družinsko podjetje z dolgo tradicijo, ki nudi široko izbiro sobnih copat za vsako priložnost in okus. Na Zavodu Nefiks so nam bili tako všeč, da smo se odločili, jih bomo podarili vsem udeležencem projekta Nefiks karierne rešitve. Si jih želiš poizkusiti tudi ti? Obišči njihovo spletno stran https://vucko.si/

nkr copati 1

Viri in literatura:

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00