fbpx
10 korakov do karierne pismenosti

| Nefiks karierne rešitve

Na Zavodu Nefiks spodbujamo proces vseživljenjskega kariernega razvoja mladih. Pod to spadajo vse naše dejavnosti, skozi katere mladi z metodologijo mladinskega dela odkrivajo svoje talente, vrednote in potrebe ter z aktivno udeležbo pridobivajo izkušnje, ki jih beležijo v Indeks Nefiks. Tako razvijajo zaposlitveno pismenost (zmožnost realne samoocene kompetenc, naravnanost k razvoju in sposobnost obstoja na trgu dela).

Pridobi si svojo kopijo priročnika s klikom na povezavo:

prenesi button

Pod pojmom kariera na Zavodu Nefiks razumemo vse tiste aktivnosti, ki jih posameznik izvaja z namenom služenja denarja - ne glede na vrsto, stopnjo in druge specifike zaposlitve. Kariera v naših očeh torej ne predstavlja zgolj zaposlovanja na t.i. “visokorangiranih” delovnih mestih.

V nekaterih projektih znotraj Zavoda Nefiks, kot so naprimer Karierni klubi, pa mladi s svojo dejavnostjo, predvsem pa z zavestno usmerjenostjo v načrtovanje kariere, razvijejo tudi t.i. “Karierno pismenost”.

“Karierna pismenost” je sposobnost načrtovanja in vodenja vseživljenjske kariere, kar vključuje osebnostni razvoj, poklicno odločanje, sposobnost učenja in prilagajanja na izzive karier prihodnosti ter razvoj ustrezne socialne mreže, ki posamezniku odpira vrata.

V pomoč vsem mladim, ki stopajo na pot načrtovanja kariere, ali pa se znajdejo pred poklicnim odločanjem, smo pripravili 10 korakov do karierne pismenosti.

Koraki niso nujno vezani drug na drugega, posameznik pa jim lahko sledi po poljubnem vrstnem redu.

Pomembno je, da je posameznik sposoben voditi svojo kariero in ne dopustiti, da zgolj kariera vodi njega.

10 korakov


Več o posameznih kariernih korakih najdete v knjižici 10 korakov do karierne pismenosti, ki je dostopna na TEJ povezavi.

V kolikor bi želeli tiskano verzijo knjižice pa nam to sporočite na nefiks@nefiks.si in z veseljem vam jo bomo poslali.

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00