fbpx
[prejeli smo]Študijski obisk Mreže Mlada ulica na Češko 2020

| Prejeli smo

Mogoče nekateri že veste, da Mreža Mlada ulica tudi letos organizira študijski obisk. Gre se na Češko in sicer od 31.8.2020 do 4.9.2020. Vsi stroški vezani na udeležbo (pot, prenočišča in hrana) so pokriti s strani programa Erasmus+. Na voljo je še nekaj prostih mest, odhod pa je v ponedeljek.

prejeli smo ceska

Študijski obisk je namenjen spoznavanju čeških organizacij in njihovega izvajanja mladinskega uličnega dela. Poudarek bo na vstopanju v novo okolje in delo z rizičnimi skupinami mladih (uporabniki drog, brezdomci, brezposelni, brezdomni, pripadniki manjšin).

Spoznali bomo šest praks mladinskega uličnega dela na Češkem, izzive in načine spoprijemanja z njimi, aktivnosti in orodja, ki jih uporabljajo pri delu z ranljivimi mladimi in način usposabljanja uličnih delavcev. Prav tako bomo spoznali vstopno fazo mladinskega uličnega dela in opredelili metodološka načela uličnega dela, ki so prilagojena ciljni skupini z ranljivimi mladimi. Prva dva dni bodo aktivnosti potekale v Brnu, tretji in četrti dan pa bodo aktivnosti potekale v Pragi. Zadnji dan bodo aktivnosti potekale v kraju Plzeň. Aktivnosti bodo potekale v mladinskih centrih, soseskah, kjer se izvaja mladinsko ulično delo, drugih institucijah, ki so vpletene v ulično delo in delo z mladimi.

Ker je program v fazi načrtovanja lahko pride še do sprememb, končni Info pack boste prijavljeni dobili naknadno.

Od udeležencev študijskega obiska pričakujemo, da boste:

  • aktivno sodelovali pri vseh aktivnostih študijskega obiska (pripravah na študijski obisk, simulaciji vstopa na novo lokacijo, postavljanju vprašanj, pripravi ledolomilcev za odmore v programu, ...),
  • aktivno sodelovali pri predstavitvi rezultatov študijskega obiska v okviru svojih zmožnosti (fotografiranju aktivnosti, sooblikovanju povzetka vsebine študijskega obiska, predstavitvi rezultatov študijskega obiska na Streeetstivalu in na spletnih platformah).

Prijave za študijski obisk zbiramo preko OBRAZCA, prosimo, da ga zainteresirani izpolnite čim prej ;-).

 

Vir:


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00