fbpx Nefiks
Sobota, 16 Januar 2021

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Prihodnost je v povezovanju, zato se pridružite Nefiks kariernemu dnevu!

Zavod Nefiks v kariernem tednu v letu 2021 že šestič pripravlja Nefiks karierni dan. Vsako leto do sedaj je bil častni pokrovitelj dogodka predsednik države Borut Pahor, osrednja prireditev pa je potekala v Predsedniški palači, kamor je vsako leto povabljenih nekaj dijakov. Tega se nadejamo tudi v letu 2021.

  nkd 2021

Po tem, ko smo se lansko leto obrnili na župane in prihodnost mladih v lokalnem okolju, se v letu 2021, v času predsedovanja Slovenije EU, obračamo na naše širše okolje, na Evropsko unijo. Mladim želimo približati kako svoje karierne priložnosti za delo v Sloveniji iskati v povezovanju z EU, pokazati želimo širino teh možnosti, prav tako pa vpliv EU na naše vsakdanje življenje, ki ga dostikrat spregledamo, predstaviti pa želimo tudi priložnosti, ki jih čakajo v EU. Zato Nefiks karierni dan 2021 izvajamo pod geslom: Prihodnost je v povezovanju.

Konkretne aktivnosti, ki jih bomo skupaj z vami 12. Januarja 2021, ko bomo karierni dan izvajali, so pogovori o poklicih prihodnosti v EU, za to pa se bomo obračali na trenutno ali predhodno zaposlene v EU institucijah, ki jih bomo spoznali v živo ali pa jih preko Skypa in drugih digitalnih tehnologij pripeljali v vaše razrede. Z mladimi bodo spregovorili o tem, kaj sami počnejo, kakšna so prizadevanja njihovega oddelka za skupno dobro in o tem, kako EU vpliva na življenja mladih, četudi iščejo zaposlitvene priložnosti samo znotraj lastne države, prav tako pa bomo govorili o izzivih in poklicih prihodnosti, seveda pa bodo lahko dijaki oblikovali tudi vprašanja glede na lastne interese.

Prijavnica se nahaja na tej POVEZAVI. Želimo si, da bi v okviru vsake šole uspeli pridobiti ambasadorja, ki bo naša kontaktna oseba v celotnem procesu – tako bomo lažje komunicirali in se dogovarjali za podrobnosti ob izvedbi Kariernega dne. Če potrebujete več informacij, se lahko o vseh možnostih z vami pogovorimo osebno, po telefonu ali po elektronski pošti.