fbpx
3. tradicionalni hackathon odprtih podatkov

| Aktualno

»Se spomniš zadnjega belega božiča? Pomladi, ko so se prebujali popki, ki so se v nekaj tednih razvili v lepe in zdrave plodove in sadeže? Ali pa poletnih temperatur, ki si jih mirno lahko preživel v betonski džungli in brez klimatske naprave?«

To so uvodne besede vabila na 3. tradicionalni hackathon odprtih podatkov.

 hackathlon

Tema so, kot ste verjetno že razbrali, podnebne spremembe in kako lahko vplivamo nanje – jih upočasnimo, morda celo ustavimo.

Pred petimi leti sem sem med prvomajskimi počitnicami kopala na morju. Tri dni kasneje me je, na poti dobmov, na avtocesti ujel sneg, in nastala je več kilometrska kolona – le kdo pa ima zimske gume meseca maja?

Pa vendar, zaradi podnebnih sprememb bodo morda zimske gume kmalu obvezna oprema tudi spomladi in jeseni. Morda bomo na morje začeli pakirati tako kopalke, kot tudi puhovko – vreme je vedno bolj muhasto, in temperatura, v roku nekaj ur, lahko drastično pade ali zraste.

Cilji 3. tradicionalnega hackathon so, da najdemo tehnološke rešitve, s katerimi bi ozavestili dejavnike podnembnih sprememb, s tem pa tudi zmanjšali njihov pojav in si olajšali življenje.

Na hackathon se bo govorilo o treh temah:

  • odnos do vode ter soočanje s sušo,
  • stateška igra podnebnih sprememb,
  • soočanje s poplavami.

Rok prijave je 23.9.2020, udeleženci pa si lahko prihackajo bogate nagrade!

Več informacij najdete na spletni strani  in facebook strani dogodka.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00