fbpx
Zadnjič v tem letu - Usposabljanje za managerja družbenih omrežij

| Nefiks karierne rešitve

Manager družbenih omrežij oz. »social media manager« je poklic, ki je v zadnjih letih vedno bolj iskan in zaposljiv! S pomočjo projekta Nefiks karierne rešitve pa lahko vse veščine tega poklica pridobiš tudi ti!

 

NEFIKS FBdogodek Manager druzbenih omrezij

Za mlade brezposelne do 29 leta smo izpeljali že dva uspešna usposabljanja, sedaj je prišel čas za tretjo in hkrati zadnjo izvedbo. Štartamo 1. 2. 2021! Ker bomo na usposabljanje sprejeli le 15 mladih, pohiti in oddaj svojo prijavo zdaj.

 

Mihaela popravljeno

Usposabljanje za Managarje družbenih omrežij bo potekalo med 1. februarjem in 19. marcem 2021 preko spleta oz. v Ljubljani v kolikor bo to mogoče. Usposabljanje bo intenzivno, naporno, ampak vredno tvojega truda. Le tako lahko dosežemo spremembe! S pridobljenimi veščinami si boš namreč lahko zagotovil_a lažji vstop na trg dela. Praktičen stik s podjetji ti bomo zagotovili že tekom usposabljanja.

Usposabljanja bodo potekala 4 dni na teden, od ponedeljka do petka z enim dnem pavze. Vsak dan bomo skupaj do 6 ur, med 9:00 in 15:00, po potrebi bomo urnik prilagodili posamezni temi. Izbrani udeleženci bodo točen urnik prejeli 5 dni pred izvedbo usposabljanj. Skupno trajanje aktivnosti bo potekalo 110 ur.

Super usposabljanje! Veliko koristnega znanja, tako za začetnike kot za tiste, ki že nekaj vedo o tem področju. Definitivno priporočam! :)

- Klara, udeleženka usposabljanja v oktobru 2020.

Usposabljanje bo v celoti potekalo preko aplikacije ZOOM. V kolikor se epidemiološka slika izboljša in pride do preklica epidemije, bomo na varen način izvajanje preselili v naše prostore Mladinskega centra Vič.

Vsebina usposabljanja

Prvi sklop: Oblikovanje promocijske kampanje #mladiinkompetentni

Udeleženci se bodo naučili načrtovanja in izpeljave kampanje ter se naučili ovrednotiti svoje kompetence.

Nekatere teme, ki jih bomo obdelali:

 • strategija nastopa na splet in družbena omrežja
 • medijski plan
 • zasnova, pisanje, urejanje in distribucija vsebin
 • vsebinski marketing in brending
 • upravljanje spletnih skupnosti
 • uporaba orodij za scheduling ter analitiko za merjenje uspešnosti oz. rezultatov
 • poznavanje ključnih besed in načinov, kako se na spletu išče vsebina (pri naprednejših nivojih znanja tudi osnove e-mail marketinga) …

Drugi sklop: Digitalni marketing

Udeleženci se bodo usposobili za digitalni marketing, grafično oblikovanje, obdelavo baz podatkov in oblikovanje spletnih strani.

Nekatere teme, ki jih bomo obdelali:

 • grafično in spletno oblikovanje
 • prilagoditve za splet in družbena omrežja
 • oglaševanje prek družbenih omrežij in analitika, ki je na voljo za merjenje rezultatov
 • osnove Google Analytics
 • analiza in priprava za različne prodajne in marketinške aktivnosti
 • oblikovanje spletnih strani - Wordpress - načela planiranja spletnih strani
 • sestavljanje in oblikovanje gradnikov spletne strani (npr. landing page, one-pager, post, prijavna stran, teksti in slike)

Tretji sklop: Beleženje neformalno pridobljenih kompetenc

Udeleženci projekta se bodo naučili prepoznati že pridobljene kompetence in jih zabeležiti v indeks Nefiks. Naučili se bodo oblikovat CV ter se preizkusili v simulaciji zaposlitvenega intervjuja.

Četrti sklop: Izzivi delodajalcec

Mladi bodo v sklopu usposabljanja opravili tudi izzive, ki jih bodo zanje pripravila različna podjetja. Tekom izzivov se bodo udeležencem predstavili  pripravili tudi delavnice, ki jih bodo izvedli za podjetja. Predstavili se jim bodo kot usposobljeni kadri in iskalci zaposlitve.

Kako bodo potekale delavnice:

Delavnice bodo interaktivne in dinamične. Udeleženci bodo tako aktivno in kreativno vključeni v izvedbo. Držimo se načela: “Če ne boš sodeloval_a, ne boš dobro unovčil_a svojega časa.” Manager družbenih omrežij je namreč proaktiven in pripravljen na neprestano akcijo in tako bo tudi naše usposabljanje.

Usposabljanje bomo izvedli v sodelovanju s projektnim partnerjem Zavodom MISSS.

To je bila v tem času (corona situacija) daleč najboljša poteza, ki sem jo lahko naredila zase. Prepričana sem, da mi je udeležba na usposabljanju odprla več možnih poslovnih poti.

- Barbara, udeleženka usposabljanja v oktobru 2020.

Obveznosti udeležencev:

Udeleženec je prisoten več čas usposabljanja (vsi štiri tematiski sklopi). Njegova prisotnost mora biti vsaj 85 %.

Profil udeležencev:

K prijavi vabimo mlade, stare med 15 in 29 let, ki ste aktivni iskalci zaposlitve (tj. zaposlitev iščete najkasneje junija 2021).

Vrednost primerljivega usposabljanja se na trgu giblje okoli 1.500 €, za udeležence usposabljanja Nefiks karierne rešitve pa ga mi organiziramo BREZPLAČNO, saj je projekt financiran preko javnega razpisa "Krepitev kompetenc skozi aktivno državljanstvo za večjo zaposljivost" s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada, ki ga izvajamo Zavod Nefiks s partnerjema Zavod MISSS in Središče Rotunda.

Lučka

Za več informacij smo vam na voljo na elektronskem naslovu karierne.resitve@nefiks.si ali na telefonski številki 040 698 915.

* Znotraj urnika so možne še manjše spremembe.
* Za usposabljanje potrebujete računalnik, mikrofon, kamero in internetno povezavo - če teh nimate nam pišite in našli bomo skupno rešitev.
* Starost in brezposelnost sta pogoja iz strani razpisodajalca in jih ne moremo zaobiti.
* Več o projektu Nefiks karierne rešitve si lahko preberete na povezavi: https://nefiks.si/article/id/70 in v zbirki člankov:

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00