fbpx
default_mobilelogo
 • 2021 posvet mc krepitev kompetenc t.si banner
 • dekleta ne izdelujejo le piškotov copy NAGRADA popravljeno
 • 2020 april druzabne igre banner
 • P EU banner2 720x180
 • aktualnoaktualno 720px 2
 • sticisce banner
 • banner pridruzi se ekipi
 • Anita Boljte popravljeno
 • Romina Godnič Grošelj popravljeno
 • Tadeja Ozebek
 • Sabina Ivanov
 • Kristy Turk
 • Teja Simcic
 • Urska Bencina
 • Lucija Jezersek
 • Klara Zavrl
 • Adriana Lorenzutti
 • Sara Marn
 • Anja Jakse
 • Taja Kaker
 • NKR Banner 240x240

Projekt Nefiks karierne rešitve, ki ga izvajamo pri Zavodu Nefiks s partnerjema, je danes stopil v drugo polovico. Kaj to pomeni za vse, ki delamo na njem, kakšna je bila dosedanja sprememba na področju zaposlovanja, ki smo jo dosegli med mladimi in kaj bo prinesel čas do jeseni 2021.

Kako bomo sestavili še ostale dele projekta do septembra 2021
Kako bomo sestavili še ostale dele projekta do septembra 2021

Vsak organizator projektov ima med izvajanjem nekaj mejnikov, ki mu pomeni nekaj več. Seveda tu so mejniki doseganja ciljev, napredovanja po gantogramu na naslednji korak, posamezni uspehi, ki ti dajo občutek, da se vse odvija tako kot se mora. Večkrat se pa pozabi na nekoliko manj popularen mejnik, sredina projekta. A je ta v več pogledih lahko prav tako pomemben. Tokrat je za nas ta mejnik na dan 23. 11. 2020.

polovica marvin meyer SYTO3xs06fU unsplash

Projekt Nefiks karierne rešitve je včeraj zakorakal v drugo polovico svojega življenja. Super, čas, da pogledamo, kaj smo do sedaj dosegli, kaj naš še čaka in predvsem, s čim vse se moramo še dodatno ukvarjat, kar pred začetkom nismo predvideli (le kaj bi se lahko zgodilo takega v letu 2020, kar nismo načrtovali?!).

Začnimo na začetku

Projekt smo štartali 1. 2. 2020 s partnerjema Središče Rotunda in Zavodom MISSS. Pred nami sta bila med ostalimi 10 cilji še najmanj 2 taka, ki sta že takrat vzbujala v nas občutek, da bo projekt trd oreh, a si niti predstavljali nismo kako trd.

Za vseh 7 udeležencev smo izjemno veseli. Za vsakim se skrivajo življenjske zgodbe in, ko jim uspe v teh časih dobiti zaposlitev, smo še toliko bolj ponosni nanje!

Govorim o ciljih vključevanja mladih v program ter deležu teh, za katerega jamčimo, da se bodo zaposlili do zaključka projekta. Tako smo ob prijavi zapisali, da bo od 45 vključenih mladih iskalcev zaposlitve, ki bodo presegli prisotnost 90 ur na usposabljanjih, najmanj 65% dobilo zaposlitev. Kje smo torej zdaj, ko smo zapeljali čez 50% projekta?

polovica Vkljucitev nad90h NKR nov2020

Vključili smo 36 udeležencev. Od vseh prisotnih je bilo povprečno za vsakega udeleženca 95 ur usposabljanj. To dejstvo samo po sebi ni tako presenetljivo, a za 2/3 ljudi, ki je usposabljanja spremljalo preko ZOOMa je to bil kar velik zalogaj. 5-6 ur dnevnega aktivnega sodelovanja preko video-konference za 5 tednov ni mačji kašelj.

V naše veliko veselje je v tem času prišlo tudi do precej zaposlitev!

polovica Zaposlitev cilj65 NKR nov2020

Do septembra 2021 lovimo številko: 29 zaposlitev. Trenutno smo pa pri številki 7!

Za vseh 7 udeležencev smo izjemno veseli. Za vsakim se skrivajo življenjske zgodbe in, ko jim uspe v teh časih dobiti zaposlitev, smo še toliko bolj ponosni nanje! (Če kateri od vas bere: Srečno in uspešno na vaši novi profesionalni poti s strani ekipe Nefiks)

4078 ur aktivnosti je bilo opravljenih neposredno z udeleženci in še približno 1300 jih načrtujemo v začetku leta 2021.

Kar pa finančni pogled? Ta je pogosto tarča kritik tistih, ki ne vidijo prav dosti pozitivnih učinkov porabnikov evropskih sredstev in sofinanciranja Republike Slovenije.

Udeleženci pri obisku podjetnice v Kopru
Udeleženci pri obisku podjetnice v Kopru

Od predvidenih sredstev 178.000,00 eur smo do sedaj opravičili natančno 59.943,41 eur, kar predstavlja 33,67% vseh sredstev. Zaradi logistike poročanja so tu zajeta vsa sredstva do 31. 8. 2020. Od takrat dalje imamo še nepotrjenih stroškov za približno 30.000,00 eur predvsem povezanih prav z izobraževanjem in zaposlovanjem.

Le kaj bi se lahko zgodilo takega v letu 2020, kar nismo načrtovali?!

V tem času smo tudi postavili in opremili spletni stran, ki združuje na eno mesto orodja za beleženje kompetenc: www.belezi.si. Vabljeni k obisku in beleženju!

Kaj naš pa še čaka v prihodnje?

V naslednjih mesecih zbiramo prijave za tretjo in hkrati zadnjo ponovitev usposabljanja za Managerje družbenih omrežij. To usposabljanje bo potekalo med 1. 2. 2021 in 19. 3. 2021. Kot vse kaže ponovno popolnoma “online”. Vabljeni k prijavi, če ste mladi in brezposelni!

Izvajanje usposabljanja z upoštevanjem vseh varnostnih ukrepov a vselej v živo, kot bi moralo potekati mladinsko delo.
Izvajanje usposabljanja z upoštevanjem vseh varnostnih ukrepov a vselej v živo, kot bi moralo potekati mladinsko delo.

Poleg tega pa še organizacija več dogodkov za promocijo beleženja, stika mladih z delodajalci in povečevanje zaposljivosti mladih.

Prvi dogodki so že naslednji teden, obiščite nas:

Ostalo pa naj ostane še malo skrivnost. Sledite nam za več informacij.

Napovedujemo pestre mesece a smo vseeno optimisti, da bo projekt uspešen in predvsem to, da bodo mladi tudi z našo pomočjo hitreje prišli do sanjske zaposlitve. Bo pa obdobje od nas zahtevalo veliko mero optimizma in iznajdljivosti. Očitno bo potrebno biti še nekoliko bolj inovativen in agilen. Časi zahtevajo prav to od nas.

Za konec pa še prispevek ene od udeleženk - Mije, ki je na svoj način želela spodbuditi delodajalce, naj v svoje vrste sprejmejo mlado osebo. Preberite njen članek tu: Zakaj zaposliti mladega človeka – 5 nasvetov za delodajalce.

Avtor: Jan Magdić

Photo: Unsplash.com in arhiv Nefiks

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb

 

Kontakt

 • nefiks@nefiks.si
 • 040 698 915
 • DŠ: 90510615

Pisarna:
Ob dolenjski železnici 12, 1000 Ljubljana

Uradne ure pisarne:
TOREK od 10. do 13. ure in od 15. do 17. ure
ČETRTEK od 9. do 13. ure in od 15. do 17. ure

O nas

Pridruži se Nefiksu!

Delujemo po principu mladi za mlade in tudi tebe vabimo, da se pridružiš ekipi #mladihinkompetentnih.

Pridruzi se ekipi

 

Izpostavljeno ...

Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju - Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
MladinskoDelo logotipa

Javni interes

Imamo status organizacije v javnem interesu pri Uradu RS za mladino. Podpira nas tudi Urad za mladino Mestne občine Ljubljana, ki sofinancira projekt KolegiceKarierni labirint, MC Vič in Mrežo KROJ.

URSM logo spletna stran

Koristne povezave

Naš ustanovitelj je društvo Mladinski ceh.
Naš glavni financer URSM.
Smo konzorcijski partner mreže MINVOS.

Oglejte si še: