fbpx Nefiks
Torek, 2 Marec 2021

O Zavodu Nefiks      Nefiks.si      Naše aktivnosti       Ponudba      English

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Utrinki prijetnega večera posvečenega beleženju neformalno pridobljenih kompetenc

Zavod Nefiks je ob koncu letošnjega posebnega virtualnega leta pripravil poseben virtualen dogodek BeležiM in podelitev Nefiks priznjanj. Kot že samo ime pove, smo večer posvetili beleženju neformalno pridobljenih kompetenc. Ampak, brez skrbi, večer ni bil tako suhoparen, kot se sliši "na prvo uho" ;).

Večer je potekal v sklopu #torkizabelezenje, pod okriljem projekta Nefiks karierne rešitve, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Večer je povezovala bivša udeleženka projeka Nefiks zaposlitvene rešitve, Tina Petrovčič. Tina je omenila, da njen protfolij kompetenc sicer ne izstopa, a ob tem poudarila, da pa v njenem življenju še vedno izstopa izkušnja, ki jo je tekom projekta pridobila pri nas.

Za začetno popestritev so poskrbeli mladi ustvarjalci Društva IMPRO. Kljub daljavi in razdalji smo se gledalci počutili kot del predstave in zraven aktivno sodelovali.

Svojo izkušnjo pridobivanja kompetenc v raznih nevladnih organizacijah je v prijetnem pogovoru predstavil tudi Jaka Matičič. Jaka je svojo pot pričel pri skavtih, jo med drugim nadaljeval na Slovenski filantropiji, kjer je delal z mladimi, prostovoljci, begunci, itd. Sedaj, zahvaljujoč predvsem kompetencam dela z ljudmi, pa je aktiven v kadrovski agenciji Addeco Slovenia.

Vsem, ki vestno beležijo neformalno pridobljeno znanje v e-Nefiks, pa smo ta večer podelili tudi priznanja. Priznanja je v izmenu Zavoda Nefiks, po čudovitem glasbenem presenečenju, podelil Jože Gornik, ki je med drugim tudi zaslužen za začetke beleženja neformalnega znanja v Sloveniji, na njegovo pobudo je namreč na Društvu Mladinski Ceh nastala knjižica Nefiks, ki se je kasneje razvila v spletno aplikacijo.

Utrinke prijetnega in simpatičnega večera smo ujeli tudi v posnetek, ki vam je na voljo za ogled.

 

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb