fbpx
“Prihodnost je v povezovanju!" Nefiks karierni dan 2021

| Nefiks karierni dan

Na 40 srednjih šolah po vsej Sloveniji bo v januarju 2021 že šesto leto zapored potekal Nefiks karierni dan. Zaradi izrednih okoliščin, ki jih je s seboj prinesla epidemija novega koronavirusa, se je preselil na splet. S pomočjo digitalne tehnologije pa bo prinesel delček Evropske unije v dom vsakega udeleženca.

Leto 2021 je leto slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije, zato se v tem letu v okviru Kariernega dneva obračamo v naše širše okolje, ki ga predstavlja Evropska unija. Geslo letošnjega kariernega dneva je “Prihodnost je v povezovanju!” in sledi prizadevanjem Evropske unije po iskanju novih poti skupnega delovanja.

NKD 2021 banner

V okviru letošnjega digitalnega kariernega dneva se bomo pogovarjali o prihodnosti Evropske unije, pri čemer bodo sodelovali tudi pretekli in sedanji zaposleni v različnih evropskih institucijah, ki bodo mladim skozi pogovor omogočili vpogled v globino delovanja naše evropske skupnosti. Z mladimi bodo klepetali tudi o temah kot so vpliv Evropske unije na življenja mladih, kako EU vpliva na študij in kakšne so napovedi za prihodnost, katere prednosti evropskega državljanstva lahko izkoristimo tudi sedaj, med pandemijo, ko ni srečanj, potovanja pa so omejena. Pogovor pa bo tekel tudi o temah, ki jih bodo načeli mladi sami. Goste in sodelujoče dijake bodo med seboj povezali moderatorji. Jan Nemec, eden izmed moderatorjev, pravi “da bo to zelo poučen in zanimiv dogodek”.

Nefiks karierni dan se bo odvijal v okviru Kariernega tedna Mreže KROJ, ki bo potekal med 11. in 15. januarjem 2021 pod geslom “Moja digitalna karierna pot”. Dogodek financirajo Urad za mladino MOL, Urad RS za mladino in Ministrstvo za javno upravo.

Za več informacij na družabnih omrežjih (Facebook, Instagram) sledite Zavodu Nefiks ter spremljate spletno stran Zavoda Nefiks. Za dodatne informacije se obrnite na vodjo projekta Katarino Vetrih (katarina.vetrih@nefiks.si, 040 698 915).


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00