fbpx
Ko avtobus postane pešbus

| Nefiks karierne rešitve

Karierni avtobus se je prelevil v Karierni pešbus in tako kljub strogim ukrepom nekaj mladih pripeljal do delodajalcev, ki so »potnikom« predstavili zanimive nasvete za lažji vstop na trg dela. Če te zanima, kje smo od delodajalcev izvedeli iz prve roke, beri dalje.

2021 NKR Karierni pesbus 4


Karierni pešbus se je najprej ustavil na agenciji Madwise, kjer so se mladi srečali z direktorjem Sašom Palčičem. Direktor marketinške agencije je mladim predal nekaj konkretnih nasvetov.
 
1.    Ne obremenjuj se
Ljudje se prevečkrat obremenjujemo s tem, da mora biti izdelek perfekten. Prvi nasvet je torej ta, da se nehamo obremenjevati s perfekcijo in stvari zgolj delamo, saj jih bomo lahko izboljšali tudi z vajo.

2.    Počni stvari
Ko nekaj delamo, postanemo boljši, hitrejši in samozavestnejši. To, da smo aktivni omogoči tudi drugim, da slišijo za nas ali da vidijo naše izdelke.

3.    Najdi si vzornika    
Od vzornika se lahko marsikaj naučiš. Delodajalca namreč ne zanima tvoja izobrazba, ampak to, kar ti znaš. In ne ostani le pri tem, da te nekaj zanima, naredi korak in pokaži delodajalcu, da te to res zanima in da si v dodatno učenje pripravljen investirati tudi svoj čas.
Inspiracijo za svoje delo lahko najdeš na različnih področjih: od knjig, zaprtih online skupnosti, slack kanalov vse do specializiranih izobraževanj.

4.    Na razgovor se dobro pripravi
Kot bo delodajalec »pogooglal« tebe, pričakuje da boš domačo nalogo opravil tudi ti. To pomeni, da preletiš njegovo spletno stran, družbena omrežja in se čim bolj pozanimaš o njegovem podjetju.

5.    Pošlji prošnjo!
Pošlji prošnjo, četudi podjetje nima odprtega delovnega mesta. Tvoj CV in motivacijsko pismo pa naj bosta kreativna, slovnično pravilna in navdušujoča!

2021 NKR Karierni pesbus 1



Karierni pešbus se je popoldan ustavil še v podjetju BeGlobal, kjer nas je sprejel direktor Rok Zajc.
Prve besede, ki jih je g. Zajc namenil mladim so bile, da je svet digitalnega marketinga hiter. Po eni strani to pomeni, da je potrebno delati 24/7, po drugi strani pa pomeni tudi to, da se lahko veliko stvari naučiš tudi sam.

2021 NKR Karierni pesbus 3


Direktor podjetja se srečuje tudi z zaposlovanjem, kjer pa v eni osebi išče čim več sposobnosti in talentov. Zaveda se, da je prva stopnička najtežja, zato mladim priporoča, da so kreativni in prav takšne naj bodo tudi njihove prijave. Eno takšnih prijav nam je tudi pokazal in prepričani smo, da bo tudi našim mladim ostala v spominu.
Rok Zajc prav tako svetuje, da poleg pošiljanja prošenj mladi še kaj počnejo in si s tem ustvarijo personal branding. Ali je to branje, izobraževanje, pisanje bloga ali vodenje osebnega IG/FB profila, saj lahko s tem bodočemu delodajalcu pokažeš, da znaš ta omrežja tudi sam uporabljati.


V prihodnjih mesecih nas v sklopu projekta Nefiks karierne rešitve čaka še kakšen Karierni avtobus, zato nam sledi na naši spletni strani in družbenih omrežjih, kjer vam bomo kmalu razkrili vozni red.

2021 NKR Karierni pesbus 2

 

Tole pa ni bil prvi Karierni avtobus! Takole smo se se z avtobusom do delodajalcev zapeljali tri leta nazaj.

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00