fbpx
[prejeli smo] EU več hitrosti: migracije, percepcije resničnosti in politike

| Prejeli smo

Vljudno vabljeni na dogodek o diferencirani integraciji in migracijah, ki ga 25. maja 2021 med 18.00 in 19.30 organizirata Center za mednarodne odnose na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani (CMO) in Trans-evropsko združenje političnih študij (ang. Trans European Policy Studies Association – TEPSA).
Dogodek se bo osredotočil na konceptualizacijo diferencirane integracije (tj. procesa integracije z različno hitrostjo implementacije po državah članicah) in njeno implementacijo v okviru migracijske politike EU.

Na dogodku bodo o temi spregovorili predstavniki civilne družbe, raziskovalnih centrov in evropskih institucij, ki bodo z udeleženci delili svoje izkušnje dela z migranti in (so)oblikovanja migracijskih politik.

Razpravljavci (v abecednem vrstnem redu) bodo:

Razprava bo potekala v angleškem jeziku, moderiral pa jo bo prof. dr. Zlatko Šabič s CMO.

Na dogodek, ki bo potekal v sklopu projekta ‘DiCE – Differentiation: clustering excellence’, se lahko registrirate TUKAJ, in sicer do vključno 25. maja 2021.

dice townhall tepsa


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00