fbpx
Prostovoljstvo in solidarnost kot socialni kapital mesta

| Akademija prostovoljstva

Od 18. do 21. maja se je dogajala mednarodna spletna konferenca, pod organizacijo MOVIT s sodelovanjem Mestne občine Ljubljana ter Slovenske filantropije, kjer se je zbralo več kot 25 udeležencev z najrazličnejšimi izkušnjami. Zbrani smo bili predstavniki od nevladnih organizacij do občin, ter še kakšno drugo družbeno odgovorno podjetje se je pridružilo našemu srečanju.

Konferenca je vse od začetnega spoznavanja pa do zaključnega dela bila naravnana na aktivno digitalno delo, kjer smo skupaj ustvarjali zaključno zgodbo konference, ki je razvidna iz grafike, ki jo je sproti ustvarjala grafična zapisničarka.
Namen dogodka je bila podelitev dobrih praks spodbujanja solidarnosti v lokalnih skupnostih tudi širše izven Evrope. Z udeleženci smo si izmenjali dobre prakse medsektorskega povezovanja, pogledali smo naše ideje in raziskali različne podporne mehanizme, ki nam pri naših idejah lahko pomagajo.

konferenca grafika

S strokovnim tematskim predavanjem oziroma razmišljanjem na začetku našega srečanja nas je navdihnila prof. dr. Renata Salec. Nadaljevali smo z okroglo mizo predstavnikov različnih organizacij in iz različnih sektorjev (Mestna občina Ljubljana, Slovenska Filantropija, občina Zagreb, predstavnika evropske prestolnice kulture iz Luksemburga ter koordinator prostovoljnih programov iz Nemčije).

Dogodek ne bi bil tako uspešen, če ne bi ˝sanjarili˝ in ob druženju in mreženju gradili ideje prihodnjih projektov.
Več o dogodku je dostopno na spletni strani https://www.volunteering-solidarity.net


Vir fotografije: Facebook - MOVIT

AP MJU navedba financerja


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00