fbpx
Zgode in nezgode klenih iskalcev zaposlitve

| Nefiks karierne rešitve

Avtorica stripa Jerneja Srebot nam v stripu Zgode in nezgode klenih iskalcev zaposlitve predstavi mlad par, ki stopi na trg dela.

Za Jošta je to korak po opravljeni diplomi iz geografije in zgodovine, saj magisterija ne bo opravljal, Manca pa se zaradi neopravljenih izpitov na faksu odloči, da študij postavi na stranski tir.
Prvi koraki njunega »novega življenja« so obarvani s prijavo na Zavodu za zaposlovanje, angažiranju socialne mreže in urejanju profilov na družbenih omrežjih. Oblikujeta si tudi življenjepis in se udeležita nekaj razgovorov. Vse pa ne gre ravno tako, kot sta si želela. Njune zgode in nezgode se srečajo v njunem skupnem stanovanju, kjer jima družbo dela hišni ljubljenček Nudl, udav s karakterjem.

Vse zgode in nezgode si lahko preberete v stripu, ki je dostopen na portalu ISSUU: https://issuu.com/nefiks_zaposlitvene_resitve/docs/zgode_in_nezgode_klenih_iskalcev_zaposlitve

Strip je nastal v okviru projekta Nefiks karierne rešitve, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

zgode in nezgode klenih iskalcev zaposlitve naslovnica

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00