fbpx
[prejeli smo] MEPI tiskovna konferenca

| Prejeli smo

Na Gimnaziji Celje Center so včeraj predstavniki Zavoda MEPI in partnerskih organizacij predstavili pomemben mejnik v razvoju programa Mednarodnega priznanja za mlade MEPI.

Po 24 letih izvajanja programa MEPI v Sloveniji je program zaključila sedma generacija prejemnikov zlatih priznanj. Zlato priznanje si je z večletnim prizadevanjem prislužilo 153 mladih, največ iz Gorenjske (96) in Savinjske regije (27). Program je po večletnih prizadevanjih postal vseslovenski, saj vključuje številne regije, hkrati se številčno krepijo generacije mladih udeležencev, prav tako pa narašča tudi število podpornih organizacij (šol, nevladnih organizacij, lokalnih skupnosti). 

2021 mepi tiskovna

Mednarodno priznanje za mlade MEPI je svetovno priznan program osebnega razvoja mladih, ki mladim med 14. in 25. letom starosti, omogoča, da z aktivno udeležbo na različnih področjih odkrijejo, razvijejo in uresničijo svoje potenciale. Program, ki ga na globalni ravni izvaja več kot 130 držav, mlade opremi z znanji, veščinami in osebnostno-socialnimi kvalitetami, ki jih znotraj formalne izobrazbe pridobijo v manjši meri.

2021 mepi tiskovna2

Program MEPI ima 3 stopnje – bronasto, srebrno in zlato, in 4 področja, ki mlade spodbujajo k aktivnemu preživljanju prostega časa (rekreativni šport, veščine, prostovoljstvo, pustolovske odprave in dodatno področje na zlati stopnji – projekt Neznani prijatelj). Koncept temelji na izkustvenem učenju in vsakemu posamezniku prilagojenem programu dejavnosti v prostem času. Mladi se tako učijo neposredno iz lastnih izkušenj. Iz širokega nabora aktivnosti si vsak posameznik oblikuje program, odrasli pa jim nudijo oporo in svetovanje ter posebna znanja. Skladno z načelom netekmovalnosti vsak udeleženec programa MEPI tekmuje le sam s sabo in s svojimi cilji. Merilo za pridobitev priznanja MEPI tako temelji na izboljšanju znanj ali sposobnosti udeleženca glede na njegove individualne cilje.

2021 mepi tiskovna4

V soboto 4. septembra 2021 ob 19:30 Zavod MEPI organizira slavnostno podelitev zlatih priznanj MEPI 2021, ki bo potekala na Starem gradu v Celju. Gre za podelitev zlatih priznanj ob zaključku programa za 7. generacijo »zlatnikov« v Sloveniji.

Zlato priznanje si je z večletnim prizadevanjem prislužilo 153 mladih, največ iz Gorenjske (96) in Savinjske regije (27). 

Več o Zavodu MEPI in programu MEPI najdete TUKAJ,  obiščete pa lahko tudi njihov YOUTUBE KANAL.

Vir fotografij: Matjaž Pinter

2021 podelitev zlatih mepi


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00