fbpx
[prejeli smo] Trajnost po tvojem receptu – kreativni izziv

| Prejeli smo

Trajnost po tvojem receptu je kampanja, ki poteka med 4. 9. in 27. 11. 2021. V tem času se odvijajo različne aktivnosti za mlade na temo etične potrošnje in hrane. Kampanjo je zasnovala skupina študentk s FDV v sodelovanju s Focusom.

S sloganom “Trajnost po tvojem receptu” želimo mladim sporočiti, da ne obstaja le ena pot do trajnostnega življenja. Vsak se lahko prehranjuje etično na način, ki je prilagojen individualnem udobju in obenem v okviru finančnih zmožnosti ter potrošniških navad. Spodbuditi želimo kreativno, alternativno in personalizirano spreminjanje navad v smeri etičnega prehranjevanja in s tem povezati vrednote s praktičnimi aktivnostmi v vsakdanjem življenju.

Mlade bomo seznanili z različnimi ponudniki lokalnih in ekoloških izdelkov, etičnimi alternativami in jih spodbujali k bolj odgovornemu ravnanju do okolja, ob spoštovanju človekovega dostojanstva vseh v dobavni verigi s hrano.

 2021 trajnost po tvojem receptu focus

Kreativni izziv oziroma natečaj bo mlade spodbudil, da pokažejo, s kakšnimi praksami in koraki na edinstven način pristopajo k etičnemu in trajnostnemu prehranjevanju. Za najbolj kreativni izdelek pa bo zmagovalec/zmagovalka prejel/a novo kolo Pony znamke Rog.

Več informacij dobiš NA TEJ SPLETNI STRANI, prijaviš pa se lahko TUKAJ!

Potek kampanje lahko spremljaš na INSTAGRAM in FACEBOOK profilu, splošne pogoje natečaja pa najdeš TUKAJ!

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00