fbpx
Razmišljaš o ustanovitvi nevladne organizacije?

| Stičišče Središče

Na Stičišču Središče pripravljamo delavnico/posvetovalnico, kjer boš izvedel/a vse, kar moraš vedeti pred ustanovitvijo nevladne organizacije.

Najpogostejša oblika nevladne organizacije je društvo, neprofitna in nevladna organizacija civilne družbe.

Društva so najbolj demokratična oblika civilnodružbenega združevanja ljudi, z namenom združevanja na podlagi skupnih interesov in želji po udejstvovanju v družbenem življenju. Skozi društva imajo mladi večje možnosti sooblikovanja svojega lokalnega okolja, z združevanjem krepijo medsebojne stike, gradijo socialno mrežo, pridobivajo kompetence in večajo svoje poznavanje lokalnega okolja, države in Evrope.

Na posvetovalnici boste spoznali tudi druge oblike nevladnih organizacij, poleg tega pa tudi:

  • postopek ustanovitve (proces na upravni enoti ali sodišču, dokumentacija, ustanovitelji …),
  • poslovanje NVO, vodenje in finance.

Kdaj: 10. november ob 17.00
Kje: ZOOM
Za koga: za vse, ki razmišljate o ustanovitvi društva ali zavoda.

Izvajalki delavnice: Darja Sekula Krstič, ki ima večletne izkušnje v vodenju slovenskih in evropskih projektov, pisanju projektnih prijav in finančnem vodenju projektov ter organizacij, ter Ana Gregorič, ki na Stičišču Središče svetuje in pomaga pri ustanavljanju društev in zavodov.

>>> Prijavi se tukaj


***
Aktivnost sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00