fbpx
[prejeli smo] Vabilo na mednarodno spletno konferenco DEAR FUTURE VOLUNTEERS

| Prejeli smo

Društvo Parada ponosa vas vabi na mednarodno spletno konferenco DEAR FUTURE VOLUNTEERS, ki bo potekala med 16. - 17. 11. 2021, na ZOOM platformi.
Konferenca vključuje tri dogodka, ki bodo ponudili različne poglede na različna vprašanja, kot so:
  • Kako se vključiti v mednarodno prostovoljstvo in kje iskati priložnosti? Kakšne so zgodbe svetovnih prostovoljk_cev?
  • Kakšne spremembe in učinke prinaša prostovoljstvo? Zakaj se sploh vključiti v prostovoljstvo?
  • Kakšni so izzivi in potrebe, s katerimi se soočamo pri prostovoljstvu? Kako bi lahko prostovoljstvo bilo bolj vključujoče?
  • Kateri so demokratični mehanizmi, ki lahko podpirajo prostovoljstvo kot orodje za izgradnjo bolj vključujočih družb in omogočanje dostopa do pravic?

Na konferenco se prijaviš TUKAJ. Prijave so odprte do 15. novembra 2021. Konferenca bo potekala v angleškem jeziku.

POTEK KONFERENCE
16. november 2021, 12.30 – Volunteering for Inclusiveness
Na dogodku bomo skupaj s predstavnicami_ki evropskih mrež, ki združujejo različne prostovoljske organizacije, govorile_o tem, kako na ravni organizacij, prostovoljk_cev, celotnih skupnosti podpremo vključevanje marginaliziranih skupin v prostovoljstvo. Poudarek bo na prostovoljstvu v času epidemije in drugih širših globalnih izzivov.

16. november 2021, 18.00 – There is no / in volunteer
Na dogodku se bodo predstavile_i mlade_i prostovoljke_ci, ki bodo z nami delile_i svoje raznolike prostovoljske izkušnje, ki so jih pridobile_i na mednarodni ravni. Z nami bodo delile_i, kaj jim je prostovoljstvo prineslo in kako so se sploh vključile_i v prostovoljsto. Raznolike zgodbe vključujejo kratkoročne in dolgoročne prostovoljske projekte, prostovoljenje z različnimi skupinami oseb, vključno z marginaliziranimi skupinami in v različnih okoljih.

17. november, 10.00 – The Future of the (Inclusive) Volunteering
Predstavile_i bomo povzetek priporočil, kako bi bilo prostovoljstvo (še) bolj dostopno in vključujoče. Ta priporočila bomo predstavile_i in uporabile_i v procesu konference o prihodnosti Evrope. Predstavitvi priporočil, bosta sledila pogovor z odločevalkami_ci o možnostih njihove implementacije in odprt pogovor z udeleženkami_ci.

Konferenca DEAR FUTURE VOLUNTEERS, je del projekta “Vključujoče prostovoljstvo”, ki ga podpira program Evropa za državljane. Konferenco organizira Iniciativa mladih za človekove pravice (Srbija) v sodelovanju z Društvom Parada ponosa (Slovenija), Loesje (Nemčija), INAR (Irska) in Iniciativo mladih za človekove pravice (Hrvaška).

Več informacij najdeš na: https://ljubljanapride.org/event/spletna-konferenca-dear-future-volunteers/
https://www.facebook.com/events/1028362557706329/

2021 mednarodna konferenca spletna dear future volunteers parada ponosa


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00