fbpx
Karierni teden Mreže KROJ - POSTANI SPREMEMBA

| Mreža KROJ

S pričetkom priprav na Evropsko leto mladih tudi Mreža KROJ (Mreža za karierni razvoj) opozarja, da so lahko mladi ključni soustvarjalci in deležniki evropskega sodelovanja članic Evropske unije. V začetku januarja so tako pripravili že 4. Karierni teden pod geslom Postani sprememba.V kariernem tednu se odvijejo aktivnosti in dogodki za mlade, ki ponujajo konkretno podporo pri izzivih, ki jih prinašajo poklicne odločitve. Aktivnosti so potekale med med 10. in 16. januarjem 2022, v dogajanje pa se vključilo več sto obiskovalcev.

10 članic, ki sodelujejo v projektu, je skupaj pripravilo 11 aktivnosti, namenjenih mladim, preko katerih so lahko prepoznali ali krepili svoje kompetence. Poudarek letošnjega Kariernega tedna je bil predstaviti pomembnost vključevanja v priložnosti in aktivnosti, ki so mladim na voljo izven šolskega okvirja, in vrednost izkušenj, ki jih lahko pridobijo s prostovoljnim delom.

Pogosto so mladi označeni kot neizkušeni, pa vendar se hitro pozabi, kako bogate izkušnje za karierni razvoj pridobivajo preko prostovoljnega dela, izmenjav in drugih aktivnosti. Ponovno pa ne smemo pozabiti na uresničevanje usmeritev Strategije EU za mlade za obdobje 2019-2027. Angažiranost, povezovanje in opolnomočenje, ki so tudi cilji programa in aktivnosti Mreže KROJ.

Po uspešno izpeljanem Kariernem tednu Mreža KROJ nadaljuje z izvajanjem programa za dijake in študente, mlade iskalce zaposlitve, mladinske delavce in kot podpora šolnikom.

NEFIKS 1kt 2022 usposabljanje za mladinske karierne svetovalce

Karierni teden 2022: Usposabljanje za mladinske karierne svetovalce

NEFIKS kt 2022 nefiks karierni dan egsŠ radovljica

Karierni teden 2022: Nefiks karierni dan na Ekonomski gimnaziji in srednji šoli Radovljica.

Moderatorka delavnice Nives Felić, Zavod Nefiks in gost Nik Hladnik, predsednik ZPM Radovljica

NEFIKS kt 2022 predavanje karierni razvoj mladih v postcovidnem obdobju

Karierni teden 2022: Predavanje Karierni razvoj mladih v postcovidnem obdobju.


Za več informacij o Kariernem tednu se lahko obrnete na Mijo Repenšek, sodelavko Mreže  KROJ (mija.repensek@nefiks.si) in Martino Mrakovčić, koordinatorico Mreže KROJ (martina@nefiks.si).

 

Aktivnosti Mreže KROJ podpira Urad za mladino MOL.

MOL logo 250px


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00