fbpx
Predstavniki NVO obiskali srednje šole po vsej Sloveniji

| Nefiks karierni dan

"7. januarja 2022 smo na Gimnaziji Bežigrad ponovno izvedli vsakoletni projekt Nefiksov karierni dan. Vesel in ponosen sem, da mi je bila že drugo leto zapored dodeljena pomembna naloga biti ambasador omenjenega projekta."

"Nefiksov karierni dan predstavlja unikatno priložnost za mlade, da se seznanijo z delovanjem različnih organizacij, pridobijo izkušnje, spoznajo različne zanimive ljudi in se privadijo na resnične življenjske izzive. Tudi letošnja delavnica je bila primer dobre prakse, saj smo se pogovarjali z zanimivima in izkušenima predstavnikoma svetovno priznane organizacije Amnesty international Slovenia, ki sta številnim dijakom Gimnazije Bežigrad predstavila delovanje organizacije in karierne možnosti za mlade. Odzivi gostov in poslušalcev so bili zelo pozitivni, tudi jaz sem ostal izjemno zadovoljen nad potekom Nefiksovega kariernega dneva. Verjamem in upam, da bo projekt pomagal številnim mladim na njihovi karierni poti.” (Dijak Gimnazije Bežigrad Simon Trussevich).

Nefiks karierni dan je dan, ko mladi spoznavajo, katere možnosti na njihovi karierne poti so jim na voljo, spoznavajo različne organizacije in poklice. Letošnji Nefiks karierni dan je bil že sedmi karierni dan zapored. Potekal je 12. januarja, pod geslom "Postani sprememba", s katerim smo mladim želeli približati delovanje nevladnih organizacij, kakšne kompetence lahko pridobijo s sodelovanjem v njih ter katere priložnosti znotraj nevladnega sektorja se jim splača izkoristiti. 

NKD 2022 Gimnazija Ptuj 600px

Foto: Nefiks karierni dan na Gimnaziji Ptuj

Karierni dan je potekal na štiriindvajsetih srednjih šolah po vsej Sloveniji, veliko večino teh je obiskal tudi gost iz posamezne nevladne organizacije. Dijaki so tako spoznali delo in cilje številnih nevladnih organizacij pa tudi mladih posameznikov, ki so v njih aktivni že dlje časa. 

Tako kot ostali karierni dnevi, je tudi ta potekal pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, zato bomo tako kot ostala leta tudi letos v sodelovanju z njim pripravili zaključni dogodek, ko bodo razmere to dopuščale. 

Tadej Kobal, Sara Pavlović Milijašević in Katja Berčič

NKD 2022 DPM Trbovlje 600px

Foto: Društvo prijateljev mladine Trbovlje predstavlja svoje aktivnosti trboveljskim srednješolcem

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00