fbpx
Družabna igra za karierni razvoj – KARIERKO

| Mreža KROJ

Karierko je didaktična igra za karierno orientacijo. Narejena je po vzoru priljubljene družabne igre »Activity«, gesla pa so poklici, delovne organizacije, delovni pripomočki, vrednote in osebnostne lastnosti. Igro lahko uporabljamo kot sproščen uvod v razmislek o karieri, za spoznavanje različnih poklicev ali preprosto za zabavo.

 

NEFIKS karierko 2022 1

O nastanku igre
Prototip igre so leta 2015 izdelale prostovoljke Zavoda Nefiks za uporabo v Nefiks kariernih klubih. Mladim so želele na zabaven način približati razmišljanje o poklicih, vrednotah in osebnostnih lastnostih – temah, ki so pomembne pri odločanju o lastni karierni poti. Končno podobo je igra dobila konec leta 2021 in tako je sedaj dostopna tudi širši javnosti.


Igro so ustvarile: Sara Marn, Teja Simčič, Ksenija Zečevič, Meta Brečič in Martina Mrakovčić.
Za grafično podobo igre sta poskrbeli Diana Abdagić in Nives Felić.

NEFIKS karierko 2022 2


Igro si lahko mladinske organizacije in šole brezplačno izposodite pri nas. Kontaktirajte nas na nefiks@nefiks.si in dogovorili se bomo o prevzemu.

 

Igra je nastala v okviru Mreže KROJ. Njen nastanek pa sta sofinancirala Urad RS za mladino in Urad za mladino Mestne občine Ljubljana.

mreza kroj financerji

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00