fbpx
Karierni sejem za mlade

| Aktualno

Celjski mladinski center in informacijska točka EUROPE DIRECT Savinjska vljudno vabita k udeležbi na Kariernem sejmu za mlade, ki se bo odvil v ponedeljek, 21. 3. 2022, z začetkom ob 10.30 uri, v dvorani Celjskega mladinskega centra.

 

Namen dogodka je mladim predstaviti poklicne priložnosti v lokalnem okolju in širše, jih seznaniti z delovnimi mesti prihodnosti in jim tudi na tak način olajšati vstop na trg dela.

V različnih delavnicah in predstavitvah bodo mladi tako lahko spoznali EURES omrežje, v sklopu katerega se izvaja projekt finančne pomoči »Shema zaposlitvene mobilnosti« in se seznanili z Europassom. Izvedeli bodo, kaj je tisto, kar si trenutno najbolj želijo delodajalci, kaj jih prepriča in katere kompetence iščejo pri kadrih. Spregovorili bomo tudi o tem, kako uspešno zakorakati na svojo podjetniško pot, na kaj je treba biti pri tem pozoren in kaj je nujno za zagotavljanje uspeha. Mladim pa bomo omogočili tudi individualno svetovanje, saj bo koordinatorica Europassa z njimi delila povratne informacije na njihove osebne življenjepise. V popoldanskem terminu bo v sklopu dogodka preko Zooma organizirana predstavitev »Vodnik za začetnike: Moja prva zaposlitev« v izvedbi Zavoda NEFIKS, v sklopu katere bomo med drugim spregovorili tudi o pomembnosti neformalnega izobraževanja.

Mladi, ki si želijo prejeti povratne informacije na svoj CV, ga pošljejo na naslov: ana.mladenovic@mc-celje.si do petka, 18.3.2022.

Celoten program najdete tukaj.

 pasica MCC europe direct EU


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00